Το Δημοτικό Συμβούλιο Καβάλας δεν συνεδρίασε για τα «μάτια» μιας… τηλεοπτικής εκπομπής!

Ποιος ήταν ο λόγος που αποχώρησαν από τη συνεδρίαση η Δήμητρα Τσανάκα και οι συνεργάτες της - Βαγγέλης Παππάς: «Υποκρισία! Κάποιοι δεν τιμούν την εντολή των πολιτών που τους εξέλεξαν»

Hπρώτη, «πανηγυρική» ως είθισται, συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας δεν πραγματοποιήθηκε ποτέ λόγω μη απαρτίας του Σώματος, αφού ο πρόεδρος Κώστας Πεφάνης «μέτρησε» μόλις 16 δημοτικούς συμβούλους τη στιγμή που ο Νόμος απαιτεί την «παρουσία» τουλάχιστον 21.

Νωρίτερα την ίδια μέρα, την πρόθεσή τους να μη συμμετέχουν στη συνεδρίαση είχαν ήδη δηλώσει οι επικεφαλής Δήμητρα Τσανάκα [διαβάστε την ανακοίνωσή της εδώ], ο Μάκης Παπαδόπουλος [η δήλωσή του εδώ] αλλά και ο Νίκος Ξανθόπουλος [περισσότερα εδώ], ενώ η παράταξη του Άρη Βέρρου απέχει από το Δημοτικό Συμβούλιο ήδη από τις αρχές του περασμένου Δεκεμβρίου [διαβάστε σχετικά εδώ].

Πριν την αποχώρησή τους οι επικεφαλής της Αντιπολίτευσης πήραν για λίγη ώρα τον λόγο.

Η Δήμητρα Τσανάκα, αφού ευχήθηκε «Καλή Χρονιά» σε όλους και αφού «έψεξε» τον Θόδωρο Μουριάδη ο οποίος κατά την κοπή της βασιλόπιτας λίγο νωρίτερα… ξέχασα να κόψει ένα κομμάτι για τη Νομική Υπηρεσία αλλά και για τον Συμπαραστάτη του Δήμου και της Επιχείρησης [«ο παλιός είναι αλλιώς», είπε χαρακτηριστικά], επιβεβαίωσε την πρόθεση της παράταξής της να απέχει ως διαμαρτυρία για τη «συμπεριφορά» του Δημάρχου.

Μάλιστα, η τ. Δήμαρχος εξήγησε ότι «η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι» ήταν η πρόσφατη παρουσία του κ. Μουριάδη απέναντι σε εκπροσώπους της Αντιπολίτευσης σε τηλεοπτική εκπομπή. «Κύριε Δήμαρχε, όταν έχετε ελεύθερο χρόνο, δείτε την εκπομπή και θα καταλάβετε πώς συμπεριφέρεστε», σημείωσε.

Απαντώντας στην κ. Τσανάκα, ο Θόδωρος Μουριάδης έκανε λόγο για μια «στημένη» εκπομπή με τον ίδιο «απέναντι» σε δύο «σχολιαστές» που ανήκουν σε παρατάξεις της Αντιπολίτευσης και σε έναν δημοσιογράφο που «έκανε τον Πόντιο Πιλάτο» και χαρακτήρισε υπερβολική την αντίδραση της τ. Δημάρχου.

Ο Μάκης Παπαδόπουλος δεν επεκτάθηκε περισσότερο, εξηγώντας ότι ο ίδιος και η παράταξή του έχουν ήδη δηλώσει τους λόγους για τους οποίους αποφάσισαν να απέχουν και απλά ευχήθηκε «Καλή Χρονιά» σε όλους τους συμβούλους.

Ο Βαγγέλης Παππάς, ωστόσο, ήταν ιδιαίτερα «αιχμηρός» στην κριτική του, χαρακτηρίζοντας ως «προσβολή για την πόλη» την αποχή των παρατάξεων από τις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου.

«Θα ακουστεί και στα πανελλαδικά ΜΜΕ ότι οι Καβαλιώτες αδυνατούμε να συνεννοηθούμε για το καλό του τόπου μας! Όποιοι φεύγουν, δεν τιμούν την εντολή των πολιτών που τους εξέλεξαν. Κύριε Δήμαρχε, μπείτε μπροστά και πάρτε πρωτοβουλίες. Υποκρισία να δίνουμε ευχές για “Καλή Χρονιά” και μετά να λέμε για εκπομπές και για “ποτήρια που ξεχείλισαν” λόγω μιας… εκπομπής!», τόνισε.

Ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Χρήστος Ποτόλιας σημείωσε ότι είναι «δικαίωμα της κάθε παράταξης να αποχωρεί από τις συνεδριάσεις, και εμείς το έχουμε κάνει στο παρελθόν», ωστόσο ο ίδιος δήλωσε «παρών».

Για «υποκρισία» έκανε λόγο και ο επικεφαλής της Ελληνικής Αυγής Δημήτρης Βογιατζής, ενώ ακόμα πιο «σκληρός» στην τοποθέτησή του ήταν ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Κώστας Κουνάκος.