Διαμαρτυρία Επιμελητηρίου Καβάλας για τον «κλειστό» κόμβο της Εξοχής

Επιστολή του προέδρου Μάρκου Δέμπα προς τον αρμόδιο υπουργό Κώστα Καραμανλή για την ολιγωρία της Εγνατία Οδός ΑΕ να ολοκληρώσει τις εργασίες της στο σημείο μετά από έναν και πλέον χρόνο

Οκόμβος της Εξοχής, δηλαδή η έξοδος της Εγνατίας Οδού προς την Ελευθερούπολη, συνεχίζει να είναι «κλειστός» με εργασίες να εκτελούνται εκεί για χρονικό διάστημα πολύ μεγαλύτερο του αναμενόμενου και παρά τις κατά καιρούς διαβεβαιώσεις ότι θα «ανοίξει».

Για το γεγονός διαμαρτύρεται ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Καβάλας Μάρκος Δέμπας ο οποίος απέστειλε επιστολή προς τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Κώστα Καραμανλή, επιστολή που κοινοποιεί επίσης στον πρόεδρο της Εγνατία Οδός ΑΕ Γιώργο Κωνσταντόπουλο, τον Αστυνομικό Διευθυντή Καβάλας Ιωάννη Καραμανλή και τους βουλευτές της Καβάλας.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της επιστολής διαμαρτυρίας Δέμπα.

«»ΤΑξιότιμε κ. Υπουργέ,

Σας μεταφέρουμε την δυσαρέσκεια μας, για το πρόβλημα μη λειτουργίας – «προσωρινού» κλεισίματος, του κόμβου Εξοχής (έξοδος Ελευθερούπολης) προς την Εγνατία Οδό, στην Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας.

Είναι ο βασικός κόμβος που εξυπηρετεί την Ελευθερούπολη πρωτεύουσα του Δήμου Παγγαίου και δυστυχώς, όσες επιχειρήσεις, που δραστηριοποιούνται στην ευρύτερη περιοχή, αναγκάζονται να διανύουν άσκοπα χιλιόμετρα προς άλλα σημεία εξόδου – εισόδου στην Εγνατία Οδό, σε μια ιδιαίτερα δύσκολη οικονομική περίοδο που διανύουμε, με τις επιχειρήσεις μας να προσπαθούν να επιβιώσουν, έχοντας να αντιμετωπίσουν και αυτό το πρόβλημα.

Εδώ και σχεδόν έναν χρόνο τώρα, ο κόμβος παραμένει κλειστός και η ταλαιπωρία είναι τεράστια.

Δεν είναι δυνατόν για τόσους μήνες  η Εγνατία Οδός Α.Ε., να μην έχει ολοκληρώσει τις εργασίες της και να μην έχει παραδώσει στην κυκλοφορία, ως όφειλε, και σήμερα να ταλαιπωρούνται οι επιχειρηματίες, αλλά και η κοινωνία στο σύνολο της.

Σας παρακαλούμε και σας ζητούμε να επιμεληθείτε την άμεση απελευθέρωση πρόσβασης των οχημάτων στον κόμβο της Εξοχής προς Εγνατία Οδό, καθώς είναι καθοριστικής σημασίας για την περιοχή μας και οποιαδήποτε παράταση ολοκλήρωσης του έργου, δημιουργεί και κάκιστη εικόνα για τη  περιοχή μας, αλλά και προκαλεί ανασφάλεια και κόστος στις μετακινήσεις των επιχειρηματιών και των τουριστών».