Ούτε καπνός ούτε φωτιά. Αναστάτωση για το τίποτα στο κέντρο της Καβάλας [φωτογραφίες]

«Λάθος συναγερμός» για τους πυροσβέστες που έψαχναν την πυρκαγιά σε διαμέρισμα του 4ου ορόφου στον πεζόδρομο της Μεγάλου Αλεξάνδρου

Αναστατώθηκε για το τίποτα το κέντρο της πόλης της Καβάλας λίγο πριν τις 14.00 της Πέμπτης 21/1/2021, όταν δύο πυροσβεστικά βρέθηκαν στον πεζόδρομο της Μεγάλου Αλεξάνδρου (το ένα από τη μεριά της Τραπέζης της Ελλάδος και το άλλο από την πλατεία Καπνεργάτη), με τους πυροσβέστες να αναζητούν πυρκαγιά σε διαμέρισμα, ύστερα από κλήση που έγινε στο τηλεφωνικό κέντρο της Υπηρεσίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες η κλήση ανέφερε ότι υπήρχε καπνός στον 4ο όροφος διαμερίσματος πολυκατοικίας απέναντι από το κατάστημα ηλετρονικών ειδών «Κωτσόβολος».

Οι πυροσβέστες ερεύνησαν τις πολυκατοικίες της περιοχής χωρίς όμως να εντοπίσουν κάτι ύποπτο, ωστόσο τόσο οι ίδιοι όσοι και οι περαστικοί αναρωτιόντουσαν τι ακριβώς συνέβη και φτάσαμε σ’ αυτόν τον «λανθασμένο συναγερμό».

Η απάντηση ήρθε λίγο αργότερα από περιοίκους που ανέφεραν ότι τη Δευτέρα (18/1/21) σημειώθηκε μια βλάβη σε καυστήρα διαμερίσματος στον 4ο όροφο, που είχε ως αποτέλεσμα να μαυρίσει ο τοίχος κοντά στο παράθυρο.

Προφανώς, αυτός που έκανε την κλήση στην πυροσβεστική, νόμιζε ότι το πρόβλημα προκλήθηκε εκείνη τη στιγμή και ενημέρωσε την αρμόδια υπηρεσία…