Καβάλα: Παρίστανε τον αντιδήμαρχο, παρήγγειλε 50 κιλά ψάρια και ζητούσε… «ρέστα» από 7.800 ευρώ!

Μια απίστευτη και... ευφάνταστη ιστορία κατά την οποία ο απατεώνας ενέπλεξε τον αντιδήμαρχο Καβάλας, Θόδωρο Παπαδόπουλο-ΠΡΟΣΟΧΗ στους επιτήδειους που σκαρφίζονται πλέον τα πάντα για να αποσπάσουν χρήματα

Μια απίστευτη απάτη σκαρφίστηκε άγνωστος στην Καβάλα, παριστάνοντας τον αντιδήμαρχο Καβάλας, Θόδωρο Παπαδόπουλο για να παραγγείλει… 50 κιλά ψάρια από ιχθυοπωλείο της πόλης κόστους 780 ευρώ. Ο επιτήδειος, όμως, δεν σταμάτησε εκεί, αλλά είπε στον επαγγελματία ότι κατέθεσε κατά λάθος 7.800 και ζητούσε να του επιστραφεί πίσω το υπόλοιπο ποσό.

Ο καταστηματάρχης ενημέρωσε αμέσως τον κ. Παπαδόπουλο, ο οποίος με ανάρτησή του περιγράφει την απίστευτη ιστορία και συνιστά προσοχή στους πολίτες, ενώ ο απατεώνας ή οι απατεώνες επιχείρησε να εξαπατήσει άλλους δύο επαγγελματίες, χωρίς αποτέλεσμα.

Η καταγγελία του Θόδωρου Παπαδόπουλου

Σήμερα έγινα μάρτυρας μιας απίστευτης ιστορίας. Μου τηλεφωνεί κάποιος άγνωστος σε μένα, επαγγελματίας που διατηρεί ένα ψαράδικο στην Καβάλα και μου λέει για κάποια παραγγελία πολλών κιλών από ψάρια που υποτίθεται ότι έκανα στο μαγαζί του. Του είπα ότι ουδέποτε έκανα κάτι τέτοιο. Ο επαγγελματίας πραγματικά έχασε το έδαφος κάτω από τα πόδια του… Μου εξηγεί λοιπόν τα εξής: Τον πήρε κάποιος τηλέφωνο επικαλούμενος ότι είναι ο Παπαδόπουλος Θεόδωρος, αντιδήμαρχος Καβάλας και του έκανε μια παραγγελία για 50 κιλά τα οποία κοστίζουν 780 ευρώ.

Μετά από κάποια ώρα ξανά τηλεφωνεί έντρομος ο υποτιθέμενος Παπαδόπουλος Θεόδωρος στον επαγγελματία και του λέει ότι έκανε κατάθεση κατά λάθος 7.800 ευρώ και του ζητάει να του επιστρέψει το υπόλοιπο πίσω. Επειδή όμως η κατάθεση έγινε από άλλη τράπεζα ο επαγγελματίας θα τα δει την επόμενη μέρα, αλλά αυτός «καίγεται» και πρέπει να του επιστραφούν άμεσα τα χρήματα προτού τα δει. Του στέλνει μάλιστα ένα πλαστογραφημένο καταθετήριο στο Viber για να του αποδείξει ότι η συναλλαγή πραγματοποιήθηκε.

Και το χειρότερο από όλα είναι ότι ο επαγγελματίας τον πίστεψε και του έβαλε πίσω μέρος των χρημάτων. Βέβαια κινήθηκε άμεσα για να μπλοκάρει τις κινήσεις και πιθανόν να το καταφέρει. Από ό,τι έμαθα μετά, το ίδιο έγινε και σε τουλάχιστον άλλους δυο επαγγελματίες, χωρίς όμως αποτέλεσμα. Φυσικά θα προβώ στις απαραίτητες νομικές κινήσεις περί πλαστοπροσωπίας.

Είναι φοβερό το πού μπορεί να φτάσει το μυαλό των απατεώνων. Πρέπει λοιπόν να προσέχουμε γιατί το θράσος τους είναι ατελείωτο. Τελικά αυτά που διαβάζουμε και ακούμε δεν είναι μακριά μας, είναι δίπλα μας. ΠΡΟΣΟΧΗ λοιπόν.