Το άνοιγμα των Γυμνασίων και Λυκείων της χώρας την 1η Φεβρουαρίου εισηγούνται οι λοιμωξιολόγοι

Ποια Λύκεια εξαιρούνται από την εισήγηση των ειδικών-«Όχι» σε άνοιγμα χιονοδρομικών και πρακτορείων του ΟΠΑΠ

Θετική είναι η εισήγηση των λοιμωξιολόγων στο άνοιγμα Γυμνασίων και Λυκείων όλης της χώρας από την 1η Φεβρουαρίου 2021. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το protothema.gr, σε σύσκεψη της επιτροπής «σοφών» του υπουργείου Υγείας την Παρασκευή 22 Ιανουαρίου 2021 για την αντιμετώπιση της εξάπλωσης της Covid-19, οι ειδικευμένοι γιατροί κατέληξαν στην εισήγηση προς την κυβέρνηση για επαναλειτουργία των Γυμνασίων και Λυκείων όλης της χώρας από την 1η Φεβρουαρίου.

Εξαίρεση θα αποτελέσουν τα Λύκεια στις θεωρούμενες «κόκκινες» περιοχές, διότι υπάρχει ανησυχία για την έντονη κινητικότητα των εφήβων και άρα για το ενδεχόμενο υπερμετάδοσης του ιού της νόσου Covid-19.

«Όχι» σε άνοιγμα χιονοδρομικών και πρακτορείων του ΟΠΑΠ

Οι λοιμωξιολόγοι οι οποίοι αναλύουν τα δεδομένα από την πορεία του κορονοϊού στην κοινότητα κατέληξαν σε αρνητική πρόταση σε ό,τι αφορά την πιθανότητα επαναλειτουργίας των πρακτορείων ΟΠΑΠ και του ανοίγματος των χιονοδρομικών κέντρων για το κοινό, παρά τις προσδοκίες που είχαν καλλιεργηθεί -κυρίως στους δύο αυτούς κλάδους της οικονομίας- ότι μπορεί να ληφθεί απόφαση για την εκ νέου δραστηριοποίησή τους σε αυτήν την συγκεκριμένη χρονική φάση.