Κορονοϊός: Παράταση του lockdown και σύσταση για ιδιαίτερη προσοχή στη Θάσο

Παραμένει η απαγόρευση μετακινήσεων από Νομό σε Νομό-Τι θα ισχύσει με τους επιβάτες στα ταξί-Παρατείνεται για μία εβδομάδα και η απαγόρευση για ψάρεμα και κυνήγι-Ποιες περιοχές εξαιρούνται

Την παράταση του υφιστάμενου lockdown στη χώρα για μία ακόμη εβδομάδα ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς.

Ο κ. Χαρδαλιάς διευκρίνισε ότι παραμένει η απαγόρευση μετακινήσεων από Νομό σε Νομό, ενώ παρατείνεται επίσης για μία εβδομάδα η απαγόρευση για ψάρεμα και κυνήγι σε όλη την Ελλάδα, με εξαίρεση το κυνήγι αγριόχοιρου σε Ροδόπη, Έβρο και Ξάνθη, με τον περιορισμό των τεσσάρων ατόμων.

Παρατείνονται επίσης τα πρόσθετα μέτρα σε Βοιωτία, Σπάρτη, Εορδαία, στον Κρόκο και στα Σιάτιστα Κοζάνης, καθώς και στον Ασπρόπυργο και τις Αχαρνές, ενώ ο κ. Χαρδαλιάς συνέστησε στους κατοίκους της Θάσου να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, καθώς, σύμφωνα με τον ίδιο, το νησί συγκαταλέγεται στις περιοχές όπου αυξήθηκαν τα ενεργά κρούσματα, κάτι που δημιουργεί προβληματισμό στους ειδικούς.

Επίσης, από τη Δευτέρα 1η Φεβρουαρίου  2021 ανοίγουν και τα καταστήματα ΟΠΑΠ -όχι όμως τα ΟΠΑΠ Play- υπό την προϋπόθεση πάντα ότι αυτό θα επιτραπεί από τα επιδημιολογικά δεδομένα.

Σε ό,τι αφορά τα ταξί, ο κ. Χαρδαλιάς ανακοίνωσε ότι αλλάζει ο αριθμός των επιβαινόντων και συγκεκριμένα επιτρέπονται δύο επιβαίνοντες πλέον, πλην του οδηγού.