Μακάριος Λαζαρίδης: Η ενίσχυση εργαζομένων και επιχειρήσεων από την Κυβέρνηση θα συνεχιστεί για όσο χρειαστεί

Για τα προβλήματα και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει ο εμπορικός κόσμος λόγω της πανδημίας και τον τρόπο αντιμετώπισής τους, συζήτησε ο βουλευτής Καβάλας της ΝΔ με τη διοίκηση του Εμπορικού Συλλόγου

Στα γραφεία του Εμπορικού Συλλόγου Καβάλας βρέθηκε, την, Παρασκευή 22 Ιανουαρίου, ο Βουλευτής ΠΕ Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας, Μακάριος Λαζαρίδης, στο πλαίσιο των επαφών του με φορείς της τοπικής κοινωνίας.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησής του με τον Πρόεδρο του Συλλόγου Βασίλη Λεμονίδη και μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, είχε την ευκαιρία να συζητήσει για τα προβλήματα και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει ο εμπορικός κόσμος λόγω της πανδημίας και τον τρόπο αντιμετώπισής τους.

Ο κ. Λαζαρίδης εξήγησε τις πρωτοβουλίες που έχει λάβει η Κυβέρνηση όλο αυτό το διάστημα και διαβεβαίωσε τους συνομιλητές του ότι η στήριξη προς επιχειρήσεις και εργαζομένους θα συνεχιστεί, προς επιβεβαίωση της δέσμευσης ότι κανείς δεν θα μείνει μόνος του σε αυτή την κρίση.

Αμέσως μετά τη συνάντηση, ο κ. Λαζαρίδης έκανε την εξής δήλωση:

«Η Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, ως όφειλε, από την πρώτη ημέρα της κρίσης βρέθηκε δίπλα στους πολίτες, στις επιχειρήσεις και τους εργαζόμενους.

Μέσα σε αυτή την λαίλαπα, βασικός στόχος μας ήταν να διασωθούν οι θέσεις εργασίας και ταυτόχρονα συνεχίστηκαν οι μειώσεις φόρων και εισφορών.

Όταν το τραπεζικό σύστημα δεν μπόρεσε να στηρίξει τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις, το κράτος, χωρίς καμία γραφειοκρατία, άνοιξε τα δημόσια ταμεία και τις ενίσχυσε άμεσα, με μια σειρά από χρηματοδοτικά εργαλεία (ΤΕΠΙΧ, Ταμείο Εγγυοδοσίας, Επιστρεπτέα Προκαταβολή, αποζημίωση ειδικού σκοπού, πρόγραμμα ΣΥΝ-Εργασία κ.α.).

Μέσα από αυτά, μόνο στην Καβάλα και τη Θάσο, το 2020 οι εργαζόμενοι και οι επιχειρήσεις που επλήγησαν από την υγειονομική κρίση έλαβαν περισσότερα από 130.000.000 ευρώ.

Και η ενίσχυση αυτή θα συνεχιστεί για όσο χρόνο χρειαστεί ακόμα.

Θέλουμε να δώσουμε τη δυνατότητα στις επιχειρήσεις να μείνουν ζωντανές και θα κάνουμε ό,τι απαιτείται για να το πετύχουμε».