Η ασυνειδησία δεν έχει μπει σε «καραντίνα»: Εικόνες ντροπής στο πάρκο Φαλήρου [φωτογραφίες]

Ένα απέραντο «σκουπιδαριό» ο χώρος αναψυχής με τους Καβαλιώτες να αφήνουν «βαρύ» το αποτύπωμα από το πέρασμά τους αδιαφορώντας για τους συμπολίτες τους

Με τα καταστήματα εστίασης να παραμένουν «κλειστά» για σχεδόν τρεις μήνες τώρα, οι δημόσιοι χώροι έχουν μετατραπεί στα νέα «στέκια» των ανθρώπων που δεν έχουν άλλες επιλογές κοινωνικότητας εν μέσω lockdown.

Το πάρκο του Φαλήρου ήταν και παραμένει ένας από τους πλέον δημοφιλείς «προορισμούς» συνεύρεσης στο κέντρο της πόλης και το επισκέπτονται από μικρά παιδιά που θέλουν να παίξουν στις παιδικές χαρές, ανθρώπους όλων των ηλικιών που θέλουν να περπατήσουν μόνοι ή παρέα το κατοικίδιό τους αλλά και παρέες που απλά βρίσκονται εκεί, ελλείψει άλλων χώρων, για να «τα πούνε».

Δεδομένων των σχετικά καλών για την εποχή καιρικών συνθηκών, το πάρκο Φαλήρου «γέμισε» το Σάββατο 23 Ιανουαρίου 2021 από Καβαλιώτες. Κάποιοι από αυτούς όμως, φεύγοντας, άφησαν πίσω τους ένα «αποτύπωμα» που καθόλου δεν τιμάει τους ίδιους, δείχνοντας παντελή αδιαφορία για τους συνανθρώπους τους οι οποίοι προσβλέπουν στη χρήση του χώρου μετά από αυτούς.

Εκατοντάδες σκουπίδια-«μάρτυρες» των δραστηριοτήτων που έλαβαν χώρα εκεί, βρήκαμε πεταμένα παντού, επισκεπτόμενοι το πάρκο την επόμενη μέρα: πλαστικές ή χάρτινες συσκευασίες φαγητού, άδεια ποτήρια και μπουκάλια, πλαστικές σακούλες να «χορεύουν» ανάμεσα στα παρτέρια, ακόμα και μέσα στις παιδικές χαρές και όλα αυτά τη στιγμή που οι περισσότεροι από τους κάδους απορριμμάτων που έχει τοποθετήσει σε διάφορα σημεία ο Δήμος Καβάλας, να είναι… άδειοι!

Δυστυχώς, η ασυνειδησία δεν φαίνεται να έχει μπει σε «καραντίνα», ενώ η περιβαλλοντική συνείδηση, η ενσυναίσθηση και η κοινωνική υπευθυνότητα παραμένουν ζητούμενα.

Οι εικόνες «μιλούν» από μόνες τους: