Ανοιχτό εμπορικό κέντρο στον Άγιο Νικόλαο: Μια «όαση» αισθητικής και καινοτομίας στο κέντρο της Καβάλας [φωτογραφίες]

Η μελέτη για το open mall: Εστίες πρασίνου, καλαίσθητοι δρόμοι, πρακτικές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, «έξυπνα» παγκάκια, WiFi και «τακτοποιημένα» καταστήματα συνθέτουν το όραμα των εμπνευστών του σχεδίου για την περιοχή

Μπορεί η περιοχή του Αγίου Νικολάου, η πάλαι ποτέ κραταιά εμπορική «καρδιά» της πόλης της Καβάλας να ανακτήσει τη χαμένη της αίγλη και μάλιστα αναβαθμισμένη; Η απάντηση έρχεται με… εικόνες.

Η μελέτη η οποία αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του Επιμελητηρίου της Καβάλας λέει «ναι, μπορεί να αλλάξει μορφή η περιοχή» και μάλιστα με ένα εντυπωσιακό αισθητικό, αλλά και πρακτικό αποτέλεσμα.

Το πρόγραμμα open malls το διεκδίκησε η διοίκηση Τσανάκα επί θητείας της ως επικεφαλής της Δημοτικής Αρχής, με απόλυτη συνεργασία με το Επιμελητήριο Καβάλας και τον Εμπορικό Σύλλογο και φυσικά με τους ίδιους του επιχειρηματίες της περιοχής.

Εστίες πρασίνου, καλαίσθητοι δρόμοι, πρακτικές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, «έξυπνα» παγκάκια, WiFi και «τακτοποιημένα» καταστήματα είναι μερικές μόνον από τις παρεμβάσεις τις οποίες πραγματεύεται η μελέτη, αντιπαραβάλλοντας, παράλληλα, αντίστοιχες εικόνες από παρόμοιες παρεμβάσεις σε άλλες πόλεις, με το αποτέλεσμα να «δείχνει» τουλάχιστον εντυπωσιακό.

Μπορείτε να δείτε [εδώ] ολόκληρη τη μελέτη