Καβάλα: Διαμαρτυρία εκπαιδευτικών-«Ναι στα ανοιχτά σχολεία, όχι στον αυταρχισμό της Κυβέρνησης» [φωτογραφίες]

Ωράριο νηπιαγωγών, αξιολόγηση, μέτρα για τον κορονοϊό στα σχολεία και Αστυνομία στα πανεπιστήμια μερικά από τα κυριότερα θέματα τα οποία «οδηγούν» τους εκπαιδευτικούς στους δρόμους

Ζητώντας τα σχολεία να παραμείνουν ανοικτά με όλα τα μέτρα κατά της διασποράς του κορονοϊού, αλλά και να λυθούν θέματα τα οποία αφορούν την Παιδεία, οι εκπαιδευτικοί της Καβάλας συμμετείχαν στη στάση εργασίας και στις συγκεντρώσεις οι οποίες είχαν προγραμματιστεί σε όλη την Ελλάδα, πραγματοποιώντας συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Καπνεργάτη το μεσημέρι της Πέμπτης 28 Ιανουαρίου 2021, τηρώντας όλα τα μέτρα και τις αποστάσεις οι οποίες προβλέπονται εν καιρώ Covid-19.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Καβάλας, Τάσος Ιωαννίδης, δήλωσε σχετικά με τα αιτήματα των εκπαιδευτικών: «Από τότε που άνοιξαν τα σχολεία είμαστε συνέχεια στους δρόμους. Ήδη κάναμε και μια παράσταση διαμαρτυρίας προχθές για το ωράριο των νηπιαγωγών, ενώ  όλος ο προγραμματισμός είχε φτιαχτεί από τον Σεπτέμβριο. Δεν θα γίνονται δηλαδή όλα σε μια μέρα. Ό,τι είναι να κάνεις προγραμματισμένα γίνεται από τον Σεπτέμβριο ή όταν τελειώνει το σχολικό έτος τον Ιούνιο για να γνωρίζουμε τι γίνεται.

»Από εκεί και πέρα έχουμε πολλά προβλήματα και δυστυχώς η Κυβέρνηση και το υπουργείο Παιδείας χρησιμοποιούν την πανδημία και ψηφίζουν το ένα νομοσχέδιο μετά το άλλο. Εμείς αυτό δεν το δεχόμαστε. Έχουμε τώρα και από τον αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. που επιβάλλει απαγόρευση συναθροίσεων άνω των 100 ατόμων μέχρι την 1η Φεβρουαρίου και δεν ξέρω γιατί γίνεται αυτό, αφού όλοι παίρνουμε μέτρα. Δηλαδή τι θα έχουμε τώρα, ένα γενικό σιωπητήριο για όλη την ελληνική κοινωνία;

»Εμείς καταγγέλλουμε αυτόν τον αυταρχισμό της κυβέρνησης και δυναμώνουμε τον αγώνα μας με συλλαλητήρια, όπως γίνεται σε τακτά χρονικά διαστήματα. Διεκδικούμε να υπάρχουν ανοικτά και ασφαλή σχολεία και θα δούμε τι απόφαση θα πάρουνε για τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση. Θέλουμε να αποσυρθεί η υπουργική απόφαση για το ωράριο των νηπιαγωγών. Έχουμε μπροστά μας την εσωτερική και εξωτερική αξιολόγηση των σχολικών μονάδων ως προς το εκπαιδευτικό τους έργο, ενώ δεν ήρθε καθόλου το υπουργείο σε διαβούλευση με τους εκπαιδευτικούς, γιατί εμείς δε λέμε όχι στην αξιολόγηση. Απλώς όταν το υπουργείο φέρνει νόμους χωρίς διαβούλευση και χωρίς τη γνώμη μας, εκεί αντιδρούμε. Και να μην πούμε και για την Αστυνομία μέσα στα πανεπιστήμια η οποία μας πηγαίνει πολλά χρόνια πίσω».