Ιωάννινα: Ενδείξεις ότι βρέθηκαν τα συντρίμμια του αεροσκάφους της Egnatia Aviation

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες κυνηγός ήταν αυτός που ενημέρωσε τις αρχές ότι έχει διακρίνει από μακριά το αεροσκάφος, στην ευρύτερη περιοχή του Δίκορφου

Συντρίμμια του εκπαιδευτικού αεροσκάφους της καβαλιώτικης σχολής πιλότων Egnatia Aviation το οποίο είχε απογειωθεί από την Κοζάνη με προορισμό τα Ιωάννινα και αγνοείτο από το μεσημέρι της Κυριακής 31 Ιανουαρίου 2021 [διαβάστε περισσότερα εδώ], φέρεται να εντοπίστηκαν στην Ελάτη, σύμφωνα με το OΡEN.

Στο σημείο σπεύδουν δυνάμεις της ΕΛΑΣ και της πυροσβεστικής.

Πρόκειται για διθέσιο εκπαιδευτικό αεροσκάφος, τύπου DV-20 και το στίγμα του χάθηκε μεταξύ Κοζάνης και Ιωαννίνων. Στο εκπαιδευτικό αεροσκάφος επέβαινε μόνο ο χειριστής. Το αεροσκάφος είχε απογειωθεί από την Κοζάνη, θα πετούσε πάνω από τα Ιωάννινα και θα επέστρεφε στην Κοζάνη χωρίς να έχει προγραμματισμένη προσγείωση στο τοπικό αεροδρόμιο.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με τοπικά μέσα, είχε γίνει γνωστό, το όνομα του χειριστή, ο οποίος ήταν ο Αμάρ Ιμπραχήμ, ένας Ιρακινός εκπαιδευόμενος πιλότος. Πρόκειται για έναν από τους περίπου 100 εκπαιδευόμενους πιλότους από το Ιράκ που διαμένουν σήμερα στην πόλη της Κοζάνης, ο οποίος έκανε την πρώτη του ατομική πτήση, χωρίς συνεπιβάτη, στις 28 Ιουλίου του 2020.