Ο καιρός στην Καβάλα: Ανεβαίνει η «Μήδεια» με χιόνια και δριμύ ψύχος πρωταγωνιστές [Αναλυτική πρόγνωση]

Σε ποιες περιοχές του Νομού θα είναι ισχυρότερη η χιονόπτωση-Πότε αναμένεται χιονόπτωση στην πόλη της Καβάλας-Έρχεται η πιο κρύα εβδομάδα του φετινού χειμώνα-Αναλυτική πρόγνωση καιρού από την ομάδα του Meteokav

Μεταβολή θα παρουσιάσει ο καιρός το Σαββατοκύριακο 13 και 14 Φεβρουαρίου 2021 και στον Νομό Καβάλας με την κακοκαιρία «Μήδεια» να επηρεάζει ολόκληρη τη χώρα με σημαντική πτώση της θερμοκρασίας και χιονοπτώσεις σχεδόν σε όλα τα ηπειρωτικά, ενώ για μια εβδομάδα το δριμύ ψύχος θα είναι το κύριο χαρακτηριστικό του καιρού.

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με την ομάδα του Meteokav, το Σάββατο 13 Φεβρουαρίου 2021 κατά τις πρωινές-μεσημβρινές ώρες υπάρχει μικρή πιθανότητα για τοπικές ασθενείς χιονοπτώσεις σχεδόν αποκλειστικά στον Δήμο Παγγαίου.

Εν συνεχεία από νωρίς το βράδυ θα έχουμε εκ νέου ασθενείς κατά βάση χιονοπτώσεις από τα δυτικά του Νομού (κυρίως γύρω από τη βορειανατολική μεριά του Παγγαίου) τα οποία θα φτάνουν οριακά μέχρι την πόλη της Καβάλας. Μέσα στη νύχτα τα φαινόμενα θα γενικευθούν βαθμιαία στο σύνολο του Νομού. Οι χιονοπτώσεις θα είναι κατά βάση ασθενούς έντασης με έμφαση στα δυτικά του Νομού και τοπικά και στη Θάσο.

Κατά τις πρωινές ώρες της Κυριακής 14 Φεβρουαρίου 2021 θα εκδηλώνονται χιονοπτώσεις ασθενούς έως μέτριας έντασης στο σύνολο του Νομού με έμφαση στις προαναφερθείσες περιοχές. Σταδιακά από τις μεσημβρινές ώρες και έπειτα τα φαινόμενα θα αρχίσουν να αποκτούν πιο ασθενή και τοπικό χαρακτήρα, μέχρι να σταματήσουν τελείως.

Προσοχή σε όσους μετακινηθούν στο επαρχιακό οδικό δίκτυο ιδίως του Δήμου Παγγαίου, αλλά και στο ορεινό δίκτυο της Θάσου.

Περισσότερες πληροφορίες σε πραγματικό χρόνο για τον καιρό στην Καβάλα μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα του meteokav εδώ.