Κορονοϊός, Καβάλα: Τι έδειξαν τα Rapid Tests σε 7ο Γυμνάσιο και 2ο Λύκειο

Ικανοποιητική η συμμετοχή των μαθητών στους μαζικούς ελέγχους του ΕΟΔΥ - Χαμηλό το ποσοστό «θετικών» - Κανονικά θα συνεχίσει να λειτουργεί το 7ο Γυμνάσιο - Αναμένεται η απόφαση της Δευτεροβάθμιας για το 2ο Λύκειο

Το μεσημέρι της Δευτέρας 22 Φεβρουαρίου 2021 ολοκληρώθηκε η διενέργεια μαζικών ελέγχων ανίχνευσης αντιγόνου [Rapid Tests] κορονοϊού στην εκπαιδευτική κοινότητα (μαθητές και καθηγητές) του 7ου Γυμνασίου και του 2ου Γενικού Λυκείου τα οποία συστεγάζονται στην Καβάλα.

Ο προγραμματισμένος έλεγχος από το κλιμάκιο του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας αποφασίστηκε μετά από τον εντοπισμό κρουσμάτων σε μαθητές και η συμμετοχή ήταν προαιρετική, παρ’ όλ’ αυτά οι Διευθύνσεις των δύο σχολείων είχαν παροτρύνει τους γονείς να «στείλουν» μαζικά τα παιδιά τους για έλεγχο έτσι ώστε να υπάρχει όσο το  δυνατόν καλύτερη «εικόνα» για το ιικό φορτίο στην εκπαιδευτική κοινότητα.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του ΕΟΔΥ, στο 2ο Λύκειο διενεργήθηκαν 107 έλεγχοι και βρέθηκε ένα (1) θετικό δείγμα, ενώ από τα συνολικά 127 τεστ στο 7ο Γυμνάσιο, εντοπίστηκαν δυο (2) θετικά δείγματα.

Το 7ο Γυμνάσιο θα συνεχίσει να λειτουργεί κανονικά με δια ζώσης εκπαίδευση, τηρώντας βέβαια όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας, πλην του τμήματος όπου εντοπίστηκαν τα θετικά κρούσματα.

Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης αναμένεται μέσα στην ημέρα να εκδώσει απόφαση σχετικά με τη λειτουργία του 2ου Λυκείου, αφού αξιολογηθούν τα αποτελέσματα των Rapid Tests.

Εικόνα αρχείου