Βιοτεχνικό Πάρκο Καβάλας: Ήρθε η ώρα του… «λογαριασμού» για τους κακοπληρωτές

Η Διοίκηση της ΒΙΟΠΑΚ ΑΕ απέστειλε εξώδικα σε όσους εδώ και χρόνια χρωστούν μισθώματα ζητώντας εξόφληση εντός 15 ημερών, αλλιώς...

Την Τετάρτη 3 Μαρτίου 2021 εννέα (9) επιχειρήσεις της Καβάλας που έχουν μισθώσει κάποιο οικόπεδο στο Βιοτεχνικό Πάρκο της Καβάλας έλαβαν με δικαστικό επιμελητή εξώδικη δήλωση από την εταιρία ΒΙΟΠΑΚ ΑΕ για τον λόγο ότι δεν πληρώνουν το μίσθιο ως οφείλουν βάσει της σύμβασης που έχουν υπογράψει.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι συνολικές οφειλές που η εταιρία αξιώνει από τους παραπάνω οικοπεδούχους αγγίζει τις 200.000 ευρώ.

Στο Βιοτεχνικό Πάρκο Καβάλας έχουν «εγκατασταθεί» περίπου 20 επιχειρήσεις, με τις περισσότερες συμβάσεις μίσθωσης οικοπέδων να έχουν συναφθεί το 2009. Ωστόσο, τα χρέη των οικοπεδούχων που σήμερα έλαβαν τα πρώτα εξώδικα ρύθμισης των οφειλόμενων μισθίων διαφέρουν τόσο ως προς το ύψος του ποσού όσο και ως προς το διάστημα.

Μέσω των εξώδικων δηλώσεων, που υπογράφει ο δικηγόρος Καβάλας Βασίλης Κογκαλίδης, η Διοίκηση της ΒΙΟΠΑΚ ΑΕ ζητά από τους οικοπεδούχους να τακτοποιήσουν τις οφειλές τους εντός 15 ημερών. Σε διαφορετική περίπτωση, η εταιρία θα προχωρήσει σε καταγγελία των συμβάσεων και θα αξιώσει με κάθε νόμιμο τρόπο τα χρήματα που της οφείλονται.

Στην κεντρική φωτό, ο πρόεδρος της ΒΙΟΠΑΚ ΑΕ Παύλος Τσουμάκης