Θέμης Καλπακίδης: Έναντι πινακίου φακής η μίσθωση ακινήτου του Δήμου Καβάλας στον ΤΑΡ

Ανακοίνωση του Δημοτικού Συμβούλου της αντιπολίτευσης με επικρίσεις και ερωτήματα προς τη διοίκηση του Δήμου

Εντονα επικριτικός προς τη διοίκηση του Δήμου Καβάλας για την απόφαση της σε ότι αφορά την μίσθωσης ακινήτου της ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ προς την Κοινοπραξία μεταφοράς φυσικού αερίου ΤΑΡ, εμφανίζεται ο Θέμης Καλπακίδης. Ο Δημοτικός Σύμβουλος της παράταξης του Βαγγέλη Παππά στο Δημοτικό Συμβούλιο της Καβάλας, ο οποίος πρωτοστάτησε στις αντιδράσεις κατά της όδευσης του αγωγού από τα Τενάγη των Φιλίππων με ανακοίνωση του τονίζει ότι, κατά την άποψη του, η κοινοπραξία πέτυχε μια ευνοϊκή γι’ αυτήν συμφωνία, για ακόμα μια φορά, μιας και η παραχώρηση του ακινήτου έγινε έναντι πινακίου φακής.

Ακολουθεί η ανακοίνωση του Δημοτικού Συμβούλου Θέμη Καλπακίδη.

«Εκ του αποτελέσματος κρίνεται ότι η κοινοπραξία, για ακόμη μια φορά, πέτυχε μια ευνοϊκή γι’ αυτήν συμφωνία»

«Με αφορμή την σύμβαση μίσθωσης μεταξύ του Δήμου και της κοινοπραξίας ΤΑΡ, για ακόμη μία φορά διαφαίνεται ότι η διαχείριση της Δημοτικής περιουσίας και των συμφερόντων των Δημοτών της Καβάλας αντιμετωπίζονται τουλάχιστον με προχειρότητα.

Στην σύμβαση συμπεριλαμβάνεται, μεταξύ άλλων, ο όρος καλόπιστη διαπραγμάτευση – σύμβαση 25 ετών, για το χρονικό διάστημα λειτουργίας του αγωγού (δηλ. ίσως και για 50 χρόνια κ.α.).

Εκ του αποτελέσματος κρίνεται ότι η κοινοπραξία, για ακόμη μια φορά, πέτυχε μια ευνοϊκή γι’ αυτήν συμφωνία.

Επιπροσθέτως, έντονος είναι ο προβληματισμός για το αν η προειδοποίηση για απαλλοτρίωση είναι πραγματική. Αν ισχύει κάτι τέτοιο, ο Δήμαρχος θα έπρεπε να έχει πράξει τα καθέκαστα και να φέρει το ζήτημα προς συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο. Αλλά για τους γνώστες και μη, όταν για το συγκεκριμένο θέμα ήρθε στο Δημοτικό Συμβούλιο και ενώ όλα έδειχναν ότι το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας θα είναι αρνητικό, ξαφνικά το θέμα αποσύρθηκε από τη συζήτηση.

Η κοινοπραξία ζήτησε να της δοθεί πρόσβαση σε δρόμο προς το βαλβιδοστάσιο, ενώ στην σύμβαση μίσθωσης αναφέρονται πολλά περισσότερα όπως οικοδομικές άδειες.

Μήπως με βάσει τα ανωτέρω, η σύμβαση μίσθωσης θα έπρεπε να έχει περισσότερα οφέλη για το Δήμο μας;

Μήπως η Διοίκηση του Δήμου θα έπρεπε να διαπραγματευτεί μια σύμβαση για μικρότερο χρονικό διάστημα, όπως π.χ. για 5 χρόνια, και με τις προσαυξήσεις που προβλέπονται στην σχετική νομοθεσία;

Σύμφωνα με τις δηλώσεις του Δημάρχου, η κυβέρνηση θέτει το συμφέρον της κοινοπραξίας πάνω από αυτό των Δημοτών. Τι συμβαίνει τελικά;

Όλοι όσοι αγωνιστήκαμε εφαρμόζοντας και υπακούοντας στις αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας για την αλλαγή της όδευσης του αγωγού, το κάναμε γιατί πιστεύαμε ότι αυτό συνέφερε τον τόπο μας. Δεν στεναχωριόμαστε, όπως είπατε κ. Δημαρχε και κύριοι της Δημωφέλειας. Λυπούμαστε γιατί ακόμη και αυτό το παραχωρήσατε έναντι πινακίου φακής και μάλιστα χωρίς να διασφαλίσετε τα ελάχιστα».