Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, 2021: 24 Καβαλιώτισσες φωτογραφίζονται και στέλνουν το δικό τους μήνυμα [φωτογραφίες]

«Γυναικεία Υπόθεση»: Ένας ύμνος στο γυναικείο φύλο και μια υπόμνηση διαρκούς διεκδίκησης της ισότητας στην πράξη από το Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών του Δήμου Καβάλας, την ψυχολόγο Στέλλα Αργυρίου και τη φωτογράφο Μαρία Τσακίρη

Σε αυτή τη δύσκολη, πρωτόγνωρη, παγκόσμια συγκυρία οι γυναίκες επλήγησαν αλλά δε λύγισαν. Παραμένουν στην πρώτη γραμμή ανταποκρινόμενες με επιτυχία στους πολλαπλούς ρόλους που καλούνται καθημερινά να αναλάβουν…

ΟΔήμος Καβάλας, τιμώντας τη Διεθνή Ημέρα για τα Δικαιώματα των Γυναικών παρουσιάζει μια «Γυναικεία Υπόθεση»: 24 γυναίκες από διαφορετικούς επαγγελματικούς κλάδους, πολλοί από τους οποίους ανδροκρατούμενοι και άλλοι που διαδραμάτισαν καθοριστικό ρόλο την περίοδο της πανδημίας, φωτογραφήθηκαν από τη φωτογράφο Μαρία Τσακίρη σε διάφορα σημεία της Καβάλας.

Στις φωτογραφίσεις τηρήθηκαν όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας έναντι της εξάπλωσης του Covid-19. Από τις συμμετέχουσες ζητήθηκαν φράσεις που περιγράφουν το πώς βιώνουν τον ρόλο τους ως γυναίκες ή την καθημερινότητά τους.

 

Τη δράση επιμελήθηκαν το επιστημονικό προσωπικό του Συμβουλευτικού Κέντρου Γυναικών του Δήμου Καβάλας και η Ειδική Σύμβουλος του Δημάρχου Καβάλας σε θέματα ψυχικής υγείας και εκπαίδευσης Στέλλα Αργυρίου, στήριξε η Δημοτική Επιτροπή Ισότητας Καβάλας και μετουσίωσε σε εικόνα αφιλοκερδώς η καταξιωμένη φωτογράφος Μαρία Τσακίρη.

«Ως ένα δώρο από τα στελέχη του Συμβουλευτικού Κέντρου και την κυρία Αργυρίου προς κάθε γυναίκα, οι φράσεις τους είναι προτροπές που μπορούν να βρουν εφαρμογή στην καθημερινότητά κάθε γυναίκας, κάνοντάς την ομορφότερη!», αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, ενώ συμπληρώνεται ότι «Η δράση Γυναικεία Υπόθεση δίνει το μήνυμα σε κάθε γυναίκα ότι Ο καλύτερος ρόλος σου είναι ο εαυτός σου! και μας υπενθυμίζει ότι η ισότητα των φύλων είναι υπόθεση όλων»!

Δείτε τις φωτογραφίες-«Γυναικεία Υπόθεση»: