Δήμος Παγγαίου: Τα κοχύλια που μάζευε η κόρη του «έκρυβαν» ένα εύρημα ίσως και εκατοντάδων χιλιάδων ετών! [φωτογραφίες]

Την ανακάλυψη έκανε ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Νέας Περάμου, Μάκης Ζουμπλιός, ο οποίος έστειλε φωτογραφίες από το εύρημα στην αρμόδια υπηρεσία η οποία με μια πρώτη ματιά πιθανολογεί ότι το εύρημα μπορεί να κατατάσσεται ακόμη και στην περίοδο του Πλειστόκαινου

Μερικές ανακαλύψεις «έρχονται» από εκεί που δεν το περιμένεις και «δίνουν» πληροφορίες για την περιοχή στην οποία βρέθηκαν που φτάνουν σε βάθος εκατομμυρίων ετών! Κάτι τέτοιο συνέβη και στην περιοχή της Νέας Περάμου του Δήμου Παγγαίου, όπου ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας, Μάκης Ζουμπλιός ανακάλυψε ανάμεσα στα κοχύλια τα οποία μάζεψε το καλοκαίρι η κόρη του ένα εύρημα μεγάλης ιστορικής αξίας.

Ο κ. Ζουμπλιός, μετά την πρώτη έκπληξη, φωτογράφισε το αντικείμενο και έστειλε τις φωτογραφίες στο Τμήμα Παλαιοντολογίας του Υπουργείου Πολιτισμού, όπου οι ειδικοί, με μια πρώτη ματιά, απεφάνθησαν ότι πρόκειται για ένα πλευρικό δόντι (γομφίος) ενήλικου ατόμου βοοειδούς (Bos) και μπορεί να κατατάσσεται ακόμη και στη γεωλογική περίοδο του Πλειστόκαινου (2.588.000 π.Χ. ως το 11.700 π.Χ.).

Η ακριβής χρονολόγησή του θα διαπιστωθεί κατόπιν αποστολής του ευρήματος στα αρμόδια εργαστήρια όπου με τις κατάλληλες μεθόδους το δόντι θα «πει» την ιστορία του για το ζώο στο οποίο ανήκε, αλλά και για την περιοχή.