1821-2021: Η Καβάλα γιόρτασε τα 200 χρόνια από την έναρξη της Επανάστασης [φωτογραφίες]

Κατάθεση στεφάνων από Εκκλησία, Αρχές, Σώματα Ασφαλείας και φορείς στο Ηρώον της πόλης - Από τα... μπαλκόνια του Δημαρχείου παιάνιζε η Φιλαρμονική του Δήμου λόγω Covid

Στη «σκιά» της πανδημίας, με μάσκες και αποστάσεις και με λιγοστό κόσμο, η πόλη της Καβάλας τίμησε το πρωί της Πέμπτης 25 Μαρτίου 2021 τους ήρωες του 1821 και τη 200ή Επέτειο από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης.

Αμέσως μετά την Επίσημη Δοξολογία που τελέστηκε στον Ιερό Καθεδρικό Ναό του Αποστόλου Παύλου, χοροστατούντος του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Φιλίππων, Νεαπόλεως & Θάσου κ. Στεφάνου, οι Αρχές της πόλης βρέθηκαν στο Ηρώον του Δημοτικού Κήπου της Καβάλας.

Εκεί, τελέστηκε Επιμνημόσυνη Δέηση και αμέσως μετά κατάθεση στεφάνων, με τη Φιλαρμονική του Δήμου Καβάλας να «ντύνει» με νότες τις εκδηλώσεις μνήμης και τιμής από τα… μπαλκόνια του Δημαρχιακού Μεγάρου, ελέω πανδημίας!

Στεφάνι στο Ηρώον κατέθεσαν οι βουλευτές Καβάλας Γιάννης Πασχαλίδης και Τάνια Ελευθεριάδου, ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας Κώστας Αντωνιάδης, ο Δήμαρχος Καβάλας Θόδωρος Μουριάδης, εκπρόσωποι κομμάτων του Κοινοβουλίου [ΚΙΝΑΛ, ΜέΡΑ25, Ελληνική Λύση], οι επικεφαλής των Σωμάτων Ασφαλείας αλλά και η πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Καβάλας Αναστασία Αντωνίου.