Ποδόσφαιρο: Τέλος για φέτος τα τοπικά πρωταθλήματα

Τα ερασιτεχνικά σωματεία έχουν συμπληρώσει πεντέμισι μήνες σε απραξία, οπότε τα τοπικά θα θεωρηθούν ως μη γενόμενα-Καμία ομάδα δε θα ανέβει από το τοπικό στη Γ’ Εθνική και καμία δε θα υποβιβαστεί-Αναμένεται η επίσημη ανακοίνωση της ΕΠΟ

Επιβεβαιώθηκαν τα σενάρια τα οποία ήθελαν τα τοπικά πρωταθλήματα των Ενώσεων να ματαιώνονται οριστικά.

Στην συνεδρίαση της Ε.Ε. της ΕΠΟ το Σάββατο 10 Απριλίου 2021 η απόφαση ήταν ομόφωνη. Συγκεκριμένα, αποφασίστηκε να ματαιωθούν όλα τα τοπικά πρωταθλήματα των Ενώσεων και όσα παιχνίδια έχουν γίνει να θεωρηθούν ως μη γενόμενα.

Δυστυχώς η πανδημία αναγκάζει την ΕΠΟ να βάλει μία παύλα στη φετινή σεζόν, καθώς όπως ειπώθηκε στην επιτροπή δεν υπάρχει ούτε ο χρόνος, ούτε το απαραίτητο «πράσινο φως» των λοιμωξιολόγων που θα επέτρεπε να βρεθεί άλλη λύση.

Σύμφωνα με την απόφαση, καμία ομάδα δε θα ανέβει από το τοπικό στη Γ’ Εθνική, όπως επίσης και καμία δεν θα υποβιβαστεί σε χαμηλότερη κατηγορία, άρα η σεζόν 2021-2022 θα διεξαχθεί όπως τη φετινή σεζόν.

Αυτό που μένει είναι η επίσημη ανακοίνωση της ΕΠΟ.

Ο νέος αναπληρωτής πρόεδρος της ΕΠΟ και πρόεδρος της ΕΠΣ Αθηνών, Παναγιώτης Δημητρίου, σε συνέντευξη την οποία παραχώρησε στην ΕΡΑ Σπορ, ανέφερε σχετικά: «Το πρόβλημα είναι τεράστιο στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο, καθώς πάμε για ένα έτος που δεν θα υπάρχει δραστηριότητα. Η Γ’ Εθνική ξεκινάει την Κυριακή. Οι πιο κάτω κατηγορίες δε νομίζω ότι θα ξεκινήσουν φέτος. Δεν μπορεί να παιχθεί ποδόσφαιρο όταν τα ερασιτεχνικά σωματεία έχουν συμπληρώσει πεντέμισι μήνες σε απραξία. Δεν προλαβαίνουμε να παίξουμε μέσα σε ένα-δύο μήνες μέχρι τον Ιούνιο. Όλες οι Ενώσεις έχουν 5-6 αγώνες, οπότε θα θεωρηθούν ως μη γενόμενα τα φετινά πρωταθλήματα των Ενώσεων».