Κορονοϊός, Καβάλα: Ξεπέρασαν τα 50 τα ενεργά κρούσματα στη Δομή των Προσφύγων

Επέκταση της απόφασης για ολικό Lockdown μέχρι και τις 19 Απριλίου - Στο 10% περίπου η θετικότητα

Ηπροσφυγική-μεταναστευτική Δομή στο πρώην στρατόπεδο Ασημακοπούλου στην Καβάλα συνεχίζεται να βρίσκεται σε «καραντίνα», με την απόφαση για το Lockdown να παρατείνεται μέχρι και τη Δευτέρα 19 Απριλίου 2021 τουλάχιστον, μετά την «έξαρση» κρουσμάτων κορονοϊού σε φιλοξενούμενους που ξεκίνησε την περασμένη εβδομάδα.

Αυτήν τη στιγμή, στην «κλειστή», πλέον, Δομή σε περιορισμό βρίσκονται πάνω από 120 άτομα τα οποία αποτελούν στενές επαφές επιβεβαιωμένων κρουσμάτων, ενώ τα «ενεργά» περιστατικών ανέρχονται σε 53 άτομα.

Οι έλεγχοι που διενεργεί το κλιμάκιο του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας στην περιοχή μας είναι καθημερινή. Τη Δευτέρα 12 Απριλίου 2021 διεξήχθησαν ακόμη 83 τεστ με θετικά να «βγαίνουν» 11 επιπλέον άτομα.

Υπενθυμίζεται ότι η υποχρεωτική αναστολή εισόδου-εξόδου από το Camp βρίσκεται σε ισχύ από την Παρασκευή 9 Απριλίου 2021, γεγονός που έχει προκαλέσει αντιδράσεις εντός του πληθυσμού της Δομής, με τον Διοικητή να μην αποκλείει την «επιστράτευση» εταιρίας Security έτσι ώστε να αποφευχθούν περιστατικά βανδαλισμού.