Δημοτικό Συμβούλιο Καβάλας: Μια κακή «παράσταση» με ελάχιστους «θεατές» [φωτογραφίες]

Αλήθεια... πόσοι Καβαλιώτες ενδιαφέρονται να παρακολουθήσουν τις συνεδριάσεις του Σώματος;

Πλησιάζει μεσάνυχτα Δευτέρας 19 Απριλίου 2021. Η 8η-9η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας ξεκίνησε πέντε ώρες πριν, δηλαδή στις 19:00. Και μέχρι την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές, η συζήτηση δεν έχει καν «εισέλθει» στα θέματα της ημερήσιας διάταξης!

Στο ενδιάμεσο, έχουν προηγηθεί πάμπολλες «τοποθετήσεις» του Δημάρχου, των επικεφαλής των παρατάξεων αλλά και δημοτικών συμβούλων για θέματα είτε έκτακτα είτε «προ ημερησίας», με τους περισσότερους από τους «λαλήσαντες» να επαναλαμβάνουν τα ίδια και τα ίδια, να γίνονται επουσιώδεις ενστάσεις για θέματα διαδικαστικά και, φυσικά, οι τόνοι να ανεβαίνουν [με το παραμικρό, όμως] άνευ λόγου και ουσίας

Δεν είναι η πρώτη φορά που το Δημοτικό Συμβούλιο Καβάλας, το «ύψιστο όργανο της Δημοκρατίας», όπως αρέσκονται να λένε όσοι υπερασπίζονται το κύρος του θεσμού –ασχέτως αν τις περισσότερες φορές είναι οι ίδιοι που σπεύδουν με τη συμπεριφορά τους να τον υποδαυλίσουν– παρουσιάζει αυτή την «εικόνα».

Αντί άλλου σχολίου, δέον να επισημανθεί το εξής απλό: Οι συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου μεταδίδονται ζωντανά από δύο «κανάλια»· από τη Σελίδα του Δήμου Καβάλας στο Facebook και από το αντίστοιχο κανάλι του Δήμου στο YouTube [το οποίο, ειρήσθω εν παρόδω, διατηρεί το… αστρονομικό νούμερο των… 194 συνδρομητών!].

Σύμφωνα με την απογραφή του 2011, ο Δήμος Καβάλας έχει πληθυσμό 70.501 κατοίκους. Σε αυτούς απευθύνονται όλοι οι εκλεγμένοι που συμμετέχουν στις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, αυτούς –όπως και πάλι αρέσκονται συχνά-πυκνά να υπογραμμίζουν εμφατικά– εκπροσωπούν.

Κι όμως, διαχρονικά, οι συνεδριάσεις του Σώματος σημειώνουν νούμερα «τηλεθέασης» που θα «ζήλευε» και το τελευταίο επαρχιακό κανάλι της μικρότερης πόλης και, μάλιστα, σε ώρα… προχωρημένη.

Οι δύο εικόνες «τραβήχτηκαν» περίπου στις 22:00 το βράδυ της αποψινής συνεδρίασης. Τα νούμερα «μιλούν» από μόνα τους: 18 «θεατές» μέσω Facebook, 22 μέσω YouTube, σύνολο = 40! Σε έναν Δήμο των 70.000 κατοίκων, μόλις και μετά βίας 40 συμπολίτες μας έχουν το «κουράγιο» να παρακολουθούν ανά πάσα στιγμή την «παράσταση» των 41!

Τροφή για σκέψη και προβληματισμό… όλων.

Και προτού σπεύσουν κάποιοι να υποστηρίξουν ότι τα νούμερα που αποτυπώνονται παραπάνω είναι ένα «πυροτέχνημα» και ότι, δήθεν, δεν απηχούν το σύνολο ή την πλειοψηφία των συνεδριάσεων, η απάντηση –δυστυχώς για όλους μας– «λέει» ακριβώς το αντίθετο. Άλλωστε, αδιάψευστος «μάρτυρας» η τεχνολογία που βοηθάει προς την ιχνηλάτηση τέτοιου είδους στατιστικών για την εξαγωγή κάθε είδους συμπέρασμα: