Κορονοϊός: 5 νέα κρούσματα στο ΔΙΠΑΕ Καβάλας. «Αδειάζουν» οι εστίες

Υποχρεωτικοί έλεγχοι σε όλους τους φοιτητές από κλιμάκιο του ΕΟΔΥ - Σε πλήρη «απομόνωση» η μία εκ των δύο λειτουργούντων εστιών του Ιδρύματος

5νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού στις τάξεις των σπουδαστών του παραρτήματος Καβάλας του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδας που διαμένουν στις φοιτητικές εστίες προέκυψαν την Τρίτη 20 Απριλίου 2021 με την έκδοση των αποτελεσμάτων των μοριακών τεστ στα οποία είχαν υποβληθεί πάνω από 30 άτομα την προηγούμενη μέρα [διαβάστε περισσότερα εδώ].

Τα πέντε (5) νέα αυτά κρούσματα προσμετρώνται στα πρώτα έξι (6) που εντοπίστηκαν, ανεβάζοντας τον αριθμό των «ενεργών» κρουσμάτων στο ΔΙΠΑΕ Καβάλας στα έντεκα (11).

Ωστόσο, μια πληρέστερη «εικόνα» θα καταγραφεί την Τετάρτη 21 Απριλίου 2021, αφού στις 12:00 θα βρίσκεται σε εξωτερικό χώρο του Πανεπιστημίου κλιμάκιο του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας για τη διεξαγωγή τεστ σε όλους όσους φιλοξενούνται στις φοιτητικές εστίες. Η συμμετοχή στους ελέγχους, όπως έχει διευκρινίσει η Διοίκηση του ΔΙΠΑΕ, είναι υποχρεωτική.

Αυτήν τη στιγμή, στις δύο φοιτητικές εστίες, «Φ1» και «Φ2», του παραρτήματος Καβάλας του ΔΙΠΑΕ φιλοξενούνται περίπου 70 άτομα, ωστόσο ήδη από χθες αρκετοί φοιτητές που «βρέθηκαν» αρνητικοί στους πρώτους ελέγχους άρχισαν να φεύγουν, κάτι που ούτως ή άλλως ήταν λίγο-πολύ αναμενόμενο ενόψει και των διακοπών του Πάσχα.

Η εστία «Φ2» όπου και εντοπίστηκε το σύνολο των θετικών κρουσμάτων παραμένει σε πλήρη «απομόνωση», με την έξοδο να απαγορεύεται στους φοιτητές οι οποίοι, μάλιστα, παραλαμβάνουν το φαγητό τους από την… είσοδο της εστίας και δεν μετακινούνται ούτε καν εντός των εγκαταστάσεων του ΔΙΠΑΕ.

Πληροφορίες που «θέλουν» την «έξαρση» των κρουσμάτων στις τάξεις των φοιτητών του Πανεπιστημίου να οφείλεται στη διοργάνωση «κορονο-πάρτι» την περασμένη εβδομάδα εντός των εστιών, δεν επιβεβαιώνονται.