ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ: Συνάντηση γνωριμίας με την εκπρόσωπο της οικογένειας του Πολύγνωτου Βαγή, Αργυρή Ζήση

Στη διαδικτυακή συνάντηση συζητήθηκαν οι προοπτικές ευρύτερης συνεργασίας στο πλαίσιο της επανέκθεσης των έργων του παγκοσμίου φήμης γλύπτη, στον τρίτο όροφο της Δημοτικής Καπναποθήκης Καβάλας

Διαδικτυακή συνάντηση με την εκπρόσωπο της οικογένειας του παγκοσμίου φήμης Θάσιου γλύπτη, Πολύγνωτου Βαγή, Αργυρή Ζήση, είχε ο πρόεδρος της «ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ», Παναγιώτης Αγγελίδης και η Διευθύντρια Πολιτισμού της Επιχείρησης, Άλκηστις Βλάχου.

Επί της ουσίας, πραγματοποιήθηκε μια πρώτη συνάντηση γνωριμίας με τη κ. Ζήση, η οποία ασχολείται και ερασιτεχνικά με τη ζωγραφική, ενώ συζητήθηκαν και οι προοπτικές ευρύτερης συνεργασίας στο πλαίσιο της επανέκθεσης γλυπτών, πινάκων ζωγραφικής, προσωπικών αντικειμένων, εργαλείων, φωτογραφιών και επιστολών του παγκοσμίου φήμης γλύπτη, στον τρίτο όροφο της Δημοτικής Καπναποθήκης Καβάλας, καθώς και της πολύπλευρης ανάδειξης του έργου του και της αγάπης του για την Ελλάδα και την ιδιαίτερη πατρίδα του, Καβάλα και Θάσο.

Η κ. Ζήση εξέφρασε τη φιλοδοξία ότι το μουσείο του Πολύγνωτου Βαγή θα είναι μοναδικό στο είδος του, με τη μοναδικότητά του να έγκειται στο γεγονός ότι περιλαμβάνει έργα και αρχειακό υλικό τα οποία «μιλούν» για  τον τόπο, την ιστορία και την καλλιτεχνική διαδρομή του παγκοσμίου φήμης γλύπτη.

Ο κ. Αγγελίδης και η κ. Βλάχου αναφέρθηκαν στις συντονισμένες προσπάθειες της «ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ», ώστε να καταστεί το Πολιτιστικό Κέντρο «κύτταρο» πολιτιστικής δραστηριότητας για Έλληνες και ξένους λάτρεις των Τεχνών και του Πολιτισμού, με βασική στόχευση την ανάδειξη της τοπικής πολιτιστικής κληρονομιάς, καθώς τα έργα του Πολύγνωτου Βαγή αντανακλούν πρωτόγονες τεχνοτροπίες και στοιχεία από την ελληνική αρχαϊκή τέχνη και μετουσιώνουν μνήμες και εικόνες, σε σύγχρονα έργα τέχνης.