Ανοίγουν γυμναστήρια για εμβολιασμένους. Πότε καταργούνται τα sms, πότε μπαίνει μουσική στην εστίαση

Νέες ημερομηνίες-«κλειδί» έδωσε ο υπουργός Ανάπτυξης για τα επόμενα βήματα της σταδιακής άρσης του Lockdown

Τα γυμναστήρια θα ανοίξουν πρώτα για τους εμβολιασμένους και από αρχές Ιουνίου και για τους υπόλοιπους πολίτες, τόνισε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης σε συνέντευξή του στην τηλεόραση του Open.

«Θα ανοίξουν πρώτα για τους εμβολιασμένους και προοδευτικά για τους υπόλοιπους. Θα έχουμε νέο χρονοδιάγραμμα μέσα στη βδομάδα», σημείωσε χαρακτηριστικά ενώ διευκρίνισε ότι θα μπορούν να γυμναστούν «όσοι έχουν κάνει ακόμα και την πρώτη δόση του εμβολίου».

Συνεχίζοντας ανέφερε πως «γύρω στις 17 θα ανοίξουν δραστηριότητες σε ανοιχτούς χώρους, ενώ στις αρχές του Ιούνη θα ανοίξουν τα γυμναστήρια για όλους». Όπως ανέφερε χθες το Υφυπουργείο Αθλητισμού για τα ιδιωτικά γυμναστήρια, τα μέλη της υποεπιτροπής αθλητισμού θα μελετήσουν το υγειονομικό πρωτόκολλο που έχει κατατεθεί στη ΓΓΑ για παρατηρήσεις, προκειμένου να διερευνηθούν οι συνθήκες επανέναρξής τους.

«Οσο προχωρούν οι εμβολιασμοί, θα έχουμε καλύτερα αποτελέσματα. Σήμερα ανοίγουν οι πλαζ και μες στη βδομάδα θα ληφθούν οι αποφάσεις για τις δεξιώσεις γάμων στα κτήματα, αλλά και για τα κέiτερινγκ» είπε ο κ. Γεωργιάδης και πρόσθεσε: «Όσο περνούν οι εβδομάδες θα αυξάνονται τα άτομα που θα μπορούν να συμμετέχουν σε εκδηλώσεις».

Ο υπουργός τόνισε ότι όλα γίνονται σε συνάρτηση με τους εμβολιασμούς και «φωτογράφισε» την 15η Μαΐου, ημέρα κατά την οποία ανοίγει ο τουρισμός, ως ημερομηνία για την άρση του μέτρου του ραντεβού στα μαγαζιά (sms), αλλά και της απαγόρευσης της μουσικής στην εστίαση.

«Το ραντεβού δυσκολεύει τον καταναλωτή και γι’ αυτό ήταν πεσμένη η κίνηση. Δεν πήγε όπως θα ήθελα εγώ» πρόσθεσε.

Επίσης, σημείωσε πως υπάρχει αίτημα από πλευράς υπουργείου και για το άνοιγμα των κέντρων ευεξίας αλλά και των καταστημάτων που κάνουν τατουάζ, καθώς είναι «κλάδοι που έχουν πληγεί» από τον κορονοϊό και εξέφρασε την πεποίθησή του πως από την άλλη εβδομάδα θα το δεχθούν οι ειδικοί.