Στη Θράκη η Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Συνάντηση με τον Περιφερειάρχη ΑΜ-Θ [φωτογραφίες]

Η Κατερίνα Σακελλαροπούλου βρέθηκε στην Αλεξανδρούπολη για να παραστεί στις εορταστικές εκδηλώσεις για την 101η επέτειο απελευθέρωσης της πόλης - Τι ειπώθηκε κατά τη συνάντησή της με τον Χρήστο Μέτιο - Το πρόγραμμα της επίσκεψής της στη Θράκη

Στην Αλεξανδρούπολη βρίσκεται από την Πέμπτη 13 Μαΐου 2021 η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου για να παραστεί στις εορταστικές εκδηλώσεις για την επέτειο απελευθέρωσης της πόλης. Στις 6 το απόγευμα η κ. Σακελλαροπούλου επισκέφθηκε το Επισκοπείο, όπου συναντήθηκε με τονΜητροπολίτη Αλεξανδρουπόλεως, Τραϊανουπόλεως και Σαμοθράκης Άνθιμο.

Φώτο: amna.gr

Αμέσως μετά επισκέφθηκε το Νομαρχείο και συναντήθηκε με τον Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Χρήστο Μέτιο και τον Αντιπεριφερειάρχη Έβρου, Δημήτρη Πέτροβιτς. Στην αρχή της συνάντησης συζήτησαν σχετικά με το επενδυτικό ενδιαφέρον για το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, τονίζοντας πως αυτό θα δημιουργήσει ευκαιρίες και για την ευρύτερη περιοχή του Έβρου.

«Είχαμε μια αναλυτική και ουσιαστική συζήτηση για την περιοχή μας, την Περιφέρεια, αλλά και για τον Έβρο ειδικότερα, για όλα τα θέματα που μας απασχολούν. Ενημερώσαμε την Πρόεδρο, το ενδιαφέρον της για την περιοχή μας είναι ήδη μεγάλο, γνωρίζει τα περισσότερα, για να μην πω και όλα τα θέματα και θέλω να σας πω ότι είναι φίλος της περιοχής μας. Αγαπάει την περιοχή μας και έχουμε τη στήριξή της», δήλωσε ο Περιφερειάρχης μετά το τέλος της συνάντησης.

Το πρωί της Παρασκευής 14 Μαΐου 2021 η κ. Σακελλαροπούλου θα παραστεί στην επίσημη δοξολογία, θα καταθέσει στεφάνι στο Ηρώο Δόμνα Βισβίζη και στις 11:50 θα συναντηθεί με τον δήμαρχο Αλεξανδρούπολης, Ιωάννη Ζαμπούκη.

Το Σάββατο 15 Μαΐου 2021 θα επισκεφθεί την Ορεστιάδα, το Διδυμότειχο και το Σουφλί, όπου θα έχει συναντήσεις με τους δημάρχους και εκπροσώπους φορέων (Πηγή: amna.gr).

Αναλυτικά η δήλωση του Περιφερειάρχη ΑΜ-Θ, Χρήστου Μέτιου

«Παραμονή της 101ης επετείου απελευθέρωσης της Θράκης και ενσωμάτωσής της στον εθνικό κορμό, είχαμε με τον Αντιπεριφερειάρχη Έβρου, Δημήτρη Πέτροβιτς την τιμή και τη χαρά να υποδεχθούμε στην Αλεξανδρούπολη την Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας, κυρία Κατερίνα Σακελλαροπούλου. Στο Νομαρχείο είχαμε μαζί της μια ουσιαστική συζήτηση και την ενημερώσαμε για όλα τα ζητήματα της Περιφέρειάς μας και ιδιαίτερα του Έβρου. Η κυρία Σακελλαροπούλου έχει ιδιαίτερους δεσμούς με τον τόπο μας και βρίσκεται κοντά στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και στους κατοίκους της», δήλωσε ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας, Χρήστος Μέτιος.

Σημειώνεται ότι η καταγωγή της οικογένειας της Προέδρου της Δημοκρατίας είναι από τη Σταυρούπολη Ξάνθης.