Η Δέσποινα Βανδή προέβαλε την Καβάλα στο πανελλήνιο μέσα από την εκπομπή της. Δείτε τα δύο επεισόδια [βίντεο]

Η δημοφιλής τραγουδίστρια ξενάγησε τη Μελίνα Ασλανίδου αλλά και όλη την Ελλάδα στην «πόλη της»

Το Σάββατο 12 και την Κυριακή 13 Ιουνίου 2021 προβλήθηκαν από την τηλεόραση του MEGA τα δύο επεισόδια της εκπομπής “MyGreece” που παρουσιάζει η Δέσποινα Βανδή και τα οποία ήταν αφιερωμένα εξ ολοκλήρου στη γενέτειρά της την Καβάλα.

Η Καβαλιώτισσα στην καταγωγή ερμηνεύτρια ξενάγησε στην πόλη όπου μεγάλωσε τη συνάδελφό της Μελίνα Ασλανίδου…

Η βόλτα ξεκίνησε από το κέντρο της Καβάλας για να ανέβουν ως την Παλιά Πόλη, την Παναγιά και το Κάστρο. Σε ένα ατμοσφαιρικό σκηνικό, στο παλιό καρνάγιο της πόλης η Δέσποινα και η Μελίνα μαγείρεψαν σαρδέλες πλακί. Αμέσως μετά έφτασαν στις Καμάρες που, εκτός από χαρακτηριστικό μνημείο της πόλης, κρύβουν για τη Δέσποινα πολλές αναμνήσεις.

Η στάση στο Μουσείο Προσφυγικού Ελληνισμού με τα κειμήλια δεκάδων προσφύγων από τη Μικρά Ασία, τον Πόντο και τη Θράκη επεφύλαξε στιγμές συγκίνησης για όλους. Η Δέσποινα και η Μελίνα έμαθαν τα μυστικά των περίφημων κουραμπιέδων Νέας Καρβάλης, τη συνταγή που έχει φτάσει ως εδώ μαζί με τους πρόσφυγες από την Καππαδοκία.

Δείτε το πρώτο επεισόδιο:

Η βουτιά στο χθες και το σήμερα της Καβάλας συνεχίστηκε και την Κυριακή 13 Ιουνίου με βόλτες στο γραφικό λιμάνι και την παραλία της πόλης. Η Δέσποινα και η Μελίνα έφτασαν ως την Κεραμωτή, δίπλα στο Δέλτα του Νέστου. Μπήκαν σ’ ένα καΐκι για να βρεθούν εκεί όπου καλλιεργούνται και μεγαλώνουν τα περίφημα μύδια της περιοχής. Κι αφού έμαθαν τα πάντα γι’ αυτά, δοκίμσαν μια πρωτότυπη συνταγή μυδοντολμάδες με σέσκουλα και πολύχρωμα παντζάρια.

Η καλλιέργεια και το εμπόριο καπνού είναι συνυφασμένα με την οικονομική ακμή της Καβάλας στα τέλη του 19ου και τις αρχές του 20ου αιώνα. Η Δέσποινα και η Μελίνα ακολούθησαν τα ίχνη αυτής της εποχής στα μεγάλα καπνεργοστάσια και τα εντυπωσιακά μέγαρα της πόλης, όπως το Δημαρχείο και την εντυπωσιακή Μεγάλη Λέσχη. Από τη βόλτα δεν θα μπορούσε να λείπει ένα ακόμη εμβληματικό κτίριο της Καβάλας το περίφημο Imaret, ένα κομψοτέχνημα οθωμανικής αρχιτεκτονικής.

Η βόλτα στην πόλη ολοκληρώθηκε άκρως απολαυστικά και… ποντιακά. Η Δέσποινα και η Μελίνα μυήθηκαν στα μυστικά του γαύρου και του χαψοτήγανου.

Δείτε το δεύτερο επεισόδιο: