Ελευθερούπολη: Φήμες για «λουκέτο» στο υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας. Άμεση αντίδραση Αναστασιάδη

Ο Δήμαρχος Παγγαίου συγκαλεί έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο με στόχο την έκδοση ψηφίσματος που θα δηλώνει την αντίθεση της κοινωνίας σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο

Ως «τεράστιο πλήγμα» για την περιοχή του Παγγαίου χαρακτηρίζει ο Φίλιππος Αναστασιάδης ένα ενδεχόμενο κλείσιμο του υποκαταστήματος της Εθνικής Τράπεζας στην Ελευθερούπολη, καθώς αυτό θα «δυσκολέψει σε πολύ μεγάλο βαθμό την εξυπηρέτηση των πολιτών και την ευχέρεια για απρόσκοπτες οικονομικές συναλλαγές».

Με ανάρτησή του στο Facebook ο Δήμαρχος Παγγαίου δηλώνει ότι μια τέτοια προοπτική τον βρίσκει «κάθετα αντίθετο» και για τον λόγο αυτό παίρνει την πρωτοβουλία να συγκαλέσει έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο με στόχο την έκδοση σχετικού ψηφίσματος προς κάθε κατεύθυνση.

Διαβάστε το πλήρες κείμενο της ανάρτησης Αναστασιάδη:

«Έντονη είναι η φημολογία των τελευταίων ημερών που μιλά για κλείσιμο του υποκαταστήματος της Εθνικής Τράπεζας στην Ελευθερούπολη. Η συγκεκριμένη προοπτική μας έχει θορυβήσει και μας προκαλεί έντονο προβληματισμό και δυσαρέσκεια καθώς μεγάλο κομμάτι των συναλλαγών εξυπηρετείται από αυτό το κατάστημα.

Πρέπει να καταστεί σαφές προς κάθε κατεύθυνση ότι η πρόσβαση σε υποκατάστημα άλλης πόλης είναι χρονοβόρα και δαπανηρή, αλλά και απαγορευτική για τα άτομα της τρίτης ηλικίας, που αποτελούν μεγάλο μέρος του πληθυσμού μας. Τα άτομα αυτά αφενός δεν μπορούν να χρησιμοποιήσουν ιδιωτικό μεταφορικό μέσο, αφετέρου η εξυπηρέτησή τους μέσω των διαδικτυακών συναλλαγών δεν είναι ιδιαίτερα δημοφιλής για αυτούς, αφού η επικράτηση της τεχνολογίας, την οποία μάλιστα επιτάχυνε η πανδημία του κορονοϊού, τους βρήκε εντελώς ανίδεους.

Πρόθεσή μας είναι να προχωρήσουμε σε ενέργειες προκειμένου να ενημερωθούμε αν όντως επίκειται κλείσιμο του υποκαταστήματος και να εκφράσουμε με κάθε δυνατό τρόπο την αντίθεσή μας σε μία τέτοια προοπτική που θα αποτελέσει τεράστιο πλήγμα για την περιοχή καθώς θα δυσκολέψει σε πολύ μεγάλο βαθμό την εξυπηρέτηση των πολιτών και την ευχέρεια για απρόσκοπτες οικονομικές συναλλαγές.

Προχωρούμε άμεσα στην σύγκλιση έκτακτου Δημοτικού Συμβουλίου για την ψήφιση σχετικού ψηφίσματος».