Καβάλα: Το BLUE STAR CHIOS φεύγει, το BLUE STAR MYKONOS επιστρέφει

Το πλοίο ολοκλήρωσε τα δρομολόγιά του στη γραμμή του βορειοανατολικού Αιγαίου, ενώ το MYKONOS επιστρέφει μετά από την εγκατάσταση των scrubbers

Τον τελευταίο απόπλου του από το λιμάνι της Καβάλας «Απόστολος Παύλος» πραγματοποίησε το απόγευμα της Τρίτη 15 Ιουνίου 2021 το BLUE STAR CHIOS, με τελικό προορισμό το λιμάνι του Πειραιά. Το πλοίο ολοκλήρωσε τα δρομολόγιά του στη γραμμή του βορειοανατολικού Αιγαίου, ενώ το επόμενο χρονικό διάστημα θα δραστηριοποιείται στη γραμμή των Δωδεκανήσων, όπως παραδοσιακά γίνεται τα τελευταία χρόνια.

Το BLUE STAR MYKONOS επιστρέφει

Σύμφωνα με τα συστήματα της εταιρίας, το BLUE STAR MYCONOS επιστρέφει στη γραμμή του βορειοανατολικού Αιγαίου με εμφανώς ανανεωμένη… εμφάνιση, κυρίως της τσιμινιέρας, μετά από την προσθήκη-εγκατάσταση των scrubbers (συσκευές για τον έλεγχο αέριων εκπομπών και ειδικά όξινων αερίων). Το πλοίο βρισκόταν στην Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη του Περάματος για σχεδόν 3 μήνες προκειμένου να γίνει πιο φιλικό στο περιβάλλον.

Το BLUE STAR MYKONOS θα εκτελεί δρομολόγια από το λιμάνι της Καβάλας 3 φορές την εβδομάδα, καθ’ όλη τη διάρκεια της καλοκαιρινής σεζόν, ενώ από τις 29 Ιουνίου 2021 θα εκτελεί δρομολόγια κάθε Τετάρτη, καθώς τα υπόλοιπα δρομολόγια θα τα εκτελεί το ΔΙΑΓΟΡΑΣ. Από τις 12 Σεπτεμβρίου 2021 θα εκτελεί δρομολόγια κάθε Τετάρτη από και προς την Καβάλα και κάθε Σάββατο από και προς Θεσσαλονίκη στη γραμμή του βορειοανατολικού Αιγαίου.

*Πηγή: kavalaportnews.gr