Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας στο Δημοτικό Μουσείο Καπνού Καβάλας [φωτορεπορτάζ]

Η Κατερίνα Σακελλαροπούλου ξεναγήθηκε στην καπνική «κληρονομιά» της πόλης από τον πρόεδρο του ΙΚΚΙΚ Γιάννη Βύζικα - Στο βιβλίο επισκεπτών οι «θερμές» εντυπώσεις της

Στην πόλη της Καβάλας βρίσκεται από το πρωί της Παρασκευής 2 Ιουλίου 2021 η Κατερίνα Σακελλαροπούλου. Αρχικά, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας παρέστη στην τελετή αποκαλυπτηρίων της προτομής του Καβαλιώτη οπλαρχηγού και αγωνιστή του 1821 Ιλαρίωνα Καρατζόγλου στο κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας [διαβάστε το πλήρες ρεπορτάζ και δείτε φωτογραφίες από την τελετή πατώντας εδώ].

Αμέσως μετά, συνοδευόμενη από τον Δήμαρχο Καβάλας Θόδωρο Μουριάδη, η κ. Σακελλαροπούλου μετέβη πεζή στο κτίριο της Μεγάλης Λέσχης στην οδό Κύπρου εκεί όπου ανακηρύχθηκε Επίτιμη Δημότης Καβάλας, σε εφαρμογή της πρόσφατης απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας [διαβάστε το ρεπορτάζ εδώ].

Ακολούθως, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας επισκέφτηκε το Δημοτικό Μουσείο Καπνού Καβάλας όπου έγινε δεκτή από τον πρόεδρο της ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ Παναγιώτη Αγγελίδη.

Στα εκθέματα που «μαρτυρούν» την καπνική «κληρονομιά» της Καβάλας ξενάγησε την κ. Σακελλαροπούλου ο πρόεδρος του Ινστιτούτου Κοινωνικών Κινημάτων & Ιστορίας Καπνού και «ψυχή» του Δημοτικού Μουσείου Καπνού Γιάννης Βύζικας.

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας δήλωσε ενθουσιασμένη από τον πλούτο των εκθεμάτων και αποτύπωσε τις «θερμές» εντυπώσεις της σε μία μακροσκελή χειρόγραφη αφιέρωσή της στο βιβλίο των επισκεπτών του Μουσείου.

Την κ. Σακελλαροπούλου στο Δημοτικό Μουσείο Καπνού συνόδεψαν, εκτός από τον Δήμαρχος Θόδωρο Μουριάδη, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος, οι βουλευτές Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας Γιάννης Πασχαλίδης και Μακάριος Λαζαρίδης, ο Περιφερειάρχης ΑΜ-Θ Χρήστος Μέτιος, ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας Κώστας Αντωνιάδης και ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας Κώστας Πεφάνης.

Δείτε φωτογραφίες από την επίσκεψη της ΠτΔ στο Δημοτικό Μουσείο Καπνού