Όλα τα «φώτα» στο Φεστιβάλ Φιλίππων με αφορμή τα θεατρικά κείμενα για τον Διονύσιο Σολωμό [φωτογραφία]

Μεγάλο αφιέρωμα της Εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ στους 3 θεατρικούς συγγραφείς που έγραψαν για τον εθνικό μας ποιητή κατά παραγγελία της 64ης διοργάνωσης του Φεστιβάλ

Δεν είναι η πρώτη φορά φέτος που ο αθηναϊκός –έντυπος και ηλεκτρονικός– Τύπος «εστιάζει» στο Φεστιβάλ Φιλίππων αφιερώνοντας χώρο και χρόνο στο πρόγραμμα της 64ης διοργάνωσης που ξεκίνησε στις 3 Ιουλίου και ολοκληρώνεται στις 5 Σεπτεμβρίου 2021 με 35 εκδηλώσεις στο αρχαίο θέατρο, στο Φρούριο αλλά και στην πόλη της Καβάλας [διαβάστε το αναλυτικό πρόγραμμα πατώντας εδώ].

Το ενδιαφέρον των ΜΜΕ [και] εκτός Καβάλας οφείλεται τόσο στην ιστορικότητα του θεσμού όσο και –κυρίως– στην «επικαιρότητα» της φετινής διοργάνωσης που τιμά με τρόπο καίριο και ουσιαστικό την επέτειο των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση «προστρέχοντας» στον εθνικό μας ποιητή, έχοντας για σύνθημα τη «μαγική» λέξη «Solomòs».

Αυτήν τη φορά ήταν η σειρά της ιστορικής εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ. Στο φύλλο του Σαββατοκύριακου 24 & 25 Ιουλίου 2021 η Διονυσία Μαρίνου φιλοξενεί συνεντεύξεις με τους τρεις Έλληνες συγγραφείς που, κατά παραγγελία του Φεστιβάλ Φιλίππων και του Καλλιτεχνικού Διευθυντή Θοδωρή Γκόνη, δημιούργησαν ισάριθμα πρωτότυπα θεατρικά κείμενα που «πιάνονται» από την ποίηση του Διονυσίου Σολωμού.

Δείτε το αφιέρωμα των ΝΕΩΝ στους «σολωμικούς» συγγραφείς Άκη Δήμου, Χάρη Μιχαλόπουλο και Γλυκερία Μπασδέκη:

Υπενθυμίζεται ότι ο θεατρικός μονόλογος του Καβαλιώτη ακαδημαϊκού Χάρη Μιχαλόπουλου Κανείς ποτέ δεν το ’μαθε… παρουσιάζεται τη Δευτέρα 26 Ιουλίου 2021 στον προαύλιο χώρο του 7ου Δημοτικού Σχολείου Καβάλας στον Φάρο [διαβάστε περισσότερα εδώ και δείτε φωτογραφίες από τις πρόβες εδώ], ενώ τα έργα των Δήμου-Μπασδέκη Ανθή, Ἀνθοῦλα, Μόνικα και Μικρός Προφήτης αντίστοιχα θα ανέβουν ως ενιαία θεατρική παράσταση τη Δευτέρα 16 και την Τρίτη 17 Αυγούστου 2021 στους Κήπους της Οικίας Μοχάμεντ Άλι.

Τέλος, τα τρία θεατρικά κείμενα του Φεστιβάλ Φιλίππων για τον Διονύσιο Σολωμό κυκλοφορούν συγκεντρωμένα σε ένα βιβλίο από την Κάπα Εκδοτική, σε μια έκδοση με πρόλογο του Θοδωρή Γκόνη [διαβάστε περισσότερα πατώντας εδώ].