Καβάλα: Πιθανότητες για εκδήλωση ξηρικών καταιγίδων

Βροχές και καταιγίδες τοπικά έντονες και πιθανότητα για πτώση κεραυνών με μηδενικό υετό (βροχή)-Αναλυτική πρόγνωση για την περιοχή μας από την ομάδα του Meteokav

Τοπικές μπόρες και μεμονωμένες καταιγίδες θα εκδηλωθούν κατά τις μεσημβρινές-απογευματινές ώρες της Παρασκευής 6 Αυγούστου 2021 στην Ανατολική Μακεδονία και στον Νομό Καβάλας.

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με την ομάδα του Meteokav, τα φαινόμενα αρχικά θα αφορούν τις βορειότερες περιοχές του γεωγραφικού διαμερίσματος με έμφαση στα ορεινά.

Σταδιακά τα φαινόμενα θα επεκταθούν νοτιότερα  μέχρι και τις παράκτιες περιοχές αποκτώντας πιο τοπικό χαρακτήρα. Τοπικά τα φαινόμενα θα έχουν έντονο χαρακτήρα, με τις υψηλότερες πιθανότητες για έντονα φαινόμενα να εντοπίζονται στον στην ευρύτερη περιοχή του Όρους Λεκάνης και στο βόρειο κομμάτι του Νομού Δράμας.

Σημειώνεται ότι στην αρχή της εκδήλωσης των φαινομένων υπάρχει πιθανότητα τοπικά για εκδήλωση καταιγίδων ξηρικού χαρακτήρα, δηλαδή καταιγίδων με πτώση κεραυνών με μηδενικό υετό (βροχή).

Περισσότερες πληροφορίες σε πραγματικό χρόνο για τον καιρό στην Καβάλα μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα του Meteokav εδώ.