Η Καβάλα «φλερτάρει» με το κόκκινο. Πώς από μηδενικά κρούσματα τον Ιούλιο φτάσαμε στα… 100 την ημέρα τον Αύγουστο! [πίνακες]

Μόνον το τετραήμερο του Δεκαπενταύγουστου καταγράφηκαν περισσότερες νέες μολύνσεις κορονοϊού από ό,τι όλο τον προηγούμενο μήνα!

Την Τρίτη 17 Αυγούστου 2021 η Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας «χτύπησε» νέο αρνητικό ρεκόρ καταγράφοντας 99 νέα κρούσματα κορονοϊού μέσα σε ένα 24ωρο, σύμφωνα πάντα με τα στοιχεία που καθημερινά δίνει στη δημοσιότητα ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας [διαβάστε περισσότερα πατώντας εδώ].

Οι νέες μολύνσεις που καθημερινά καταγράφει ο ΕΟΔΥ σημειώνουν τις τελευταίες μέρες γεωμετρική αύξηση, με τον Αύγουστο να «μετρά» μέχρι στιγμής τον… τριπλάσιο αριθμό σε σχέση με τον Ιούλιο!

Αναλυτικά, τα νέα κρούσματα όπως καταγράφονται στο ηπειρωτικό κομμάτι του νομού Καβάλας τον Ιούλιο και τον Αύγουστο έχουν ως εξής:

  • 01-31 Ιουλίου = 244
  • 01-17 Αυγούστου = 788

Την ίδια στιγμή, το νησί της Θάσου παραμένει «καθαρό», με τις νέες μολύνσεις να είναι σχεδόν… μηδενικές!

Από τις αρχές έως τα τέλη Ιουνίου, η Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας κατέγραφε καθημερινά ελάχιστες έως καθόλου νέα κρούσματα. Η καλή «εικόνα» κράτησε μέχρι και τα μέσα του Ιουλίου οπότε και τα νούμερα άρχισαν να «ανεβαίνουν» αργά, αλλά σταθερά…

Ο Αύγουστος «μπήκε» δυναμικά, ενώ το τετραήμερο του Δεκαπενταύγουστου «είδε» την Καβάλα να καταγράφει περισσότερα κρούσματα από ό,τι όλος ο Ιούλιος μαζί!

Ήδη, στα αθηναϊκά ρεπορτάζ που αναφέρονται στις περιοχές που «φλερτάρουν» με το κόκκινο, η Καβάλα φιγουράρει στις πρώτες θέσεις μαζί με την Ηλεία (84), η Κορινθία (78), τη Λακωνία (45), την Εύβοια και την Κοζάνη (105), τη Λάρισα (69) την Αιτωλοακαρνανία (62) και τον Έβρο (59) ως… υποψήφιες για επιβολή νέων μέτρων τοπικού χαρακτήρα [βλ. lockdown].

Δείτε παρακάτω σε γραφήματα την εξέλιξη των κρουσμάτων στην Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας τον Ιούλιο και τον Αύγουστο: