Κορονοϊός, Νοσοκομείο Καβάλας: Στον Εισαγγελέα οι «φάκελοι» δύο γιατρών

«Απροθυμία» για την κάλυψη των «κενών» θέσεων νοσηλευτών: Μόνον 5 άτομα ανταποκρίθηκαν στο «κάλεσμα», ενώ απαιτούνται... 20!

2περιπτώσεις ιατρών που προσκόμισαν πιστοποιητικά εμβολιασμού και νόσησης τα οποία ελέγχονται για τη γνησιότητά τους «έστειλε» στην Εισαγγελία η Διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Καβάλας.

Η πρώτη περίπτωση αφορά σε ιατρό ο οποίος προσκόμισε πιστοποιητικό νόσησης από τον κορονοϊό με σκοπό να απαλλαγεί από τον υποχρεωτικό εμβολιασμό, αλλά σε τεστ αντισωμάτων που του έγινε ο ίδιος αποδείχτηκε ότι είχε «μηδέν» αντισώματα!

Η δεύτερη περίπτωση αφορά στη γιατρό, υπήκοο Βουλγαρίας, η οποία προσκόμισε στη Διοίκηση πιστοποιητικό εμβολιασμού από νοσοκομείο της γειτονικής χώρας. Ενώ το πιστοποιητικό, κατ’ αρχάς, ήταν καθόλα νόμιμο και γνήσιο, η ίδια δεν έχει αναπτύξει καθόλου αντισώματα στον κορονοϊό, γεγονός που από μόνο του καθιστά «ύποπτο» το πιστοποιητικό.

Οι «φάκελοι» των δύο παραπάνω ιατρών έχουν σταλεί στον Εισαγγελέα Καβάλας «έτσι ώστε να μην υπάρχει καμία σκιά για το Νοσοκομείο μας», όπως τόνισε σε δηλώσεις του ο Διοικητής Κωνσταντίνος Κλειτσιώτης.

Αναζητούνται νοσηλευτές για την κάλυψη των κενών θέσεων

Εντωμεταξύ, μετά και τη δημοσίευση του σχετικού ΦΕΚ για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό των υγειονομικών, το Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας «έχασε» περίπου το 10% της «δύναμής» του από εργαζόμενους οι οποίοι αρνούνται να εμβολιαστούν και, ως εκ τούτου, έχουν «βγει» σε αναστολή.

Ήδη για την κάλυψη των κενών θέσεων στο «κομμάτι» των νοσηλευτών για το ΓΝΚ προβλέπεται η πρόσληψη 20 ατόμων με σύμβαση ενός έτους. Η Διοίκηση απηύθυνε «κάλεσμα» σε 20 άτομα της ειδικότητας αυτής, αλλά μόνον… 5 απάντησαν θετικά, με αποτέλεσμα αυτήν τη στιγμή να «λείπουν» τουλάχιστον 15!

Ο κ. Κλειτσιώτης, ωστόσο, είναι αισιόδοξος ότι αυτό το «κενό» θα καλυφθεί εντός των επόμενων ημερών και ότι το Νοσοκομείο μας δεν θα αντιμετωπίσει σοβαρό πρόβλημα στη λειτουργία του.