Βραβεύτηκαν τα 29 μαθηματικά μυαλά της Καβάλας [φωτογραφίες]

Το παράρτημα Καβάλας της Ελληνικής Μαθηματικής εταιρείας τίμησαν τους μαθητές και μαθήτριες της περιοχής που διακρίθηκαν στους πανελλήνιους διαγωνισμούς «Θαλής», «Αρχιμήδης» και «Πυθαγόρας»

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η τελετή βράβευσης των μαθητών που διακρίθηκαν στους πανελλήνιους διαγωνισμούς «Θαλής», «Αρχιμήδης» και «Πυθαγόρας» της Ελληνικής Μαθηματικής εταιρείας την Τετάρτη 15-9-2021 στον κινηματογράφο Ζέφυρος της Καβάλας.

Την εκδήλωση συνδιοργάνωσαν η Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας και το Παράρτημα Καβάλας της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας.

Προηγήθηκε μια εξαιρετική παρουσίαση μουσικών κομματιών , από τη μικρή ορχήστρα του Μανώλη Παργεντάκη με τίτλο «Αρχαία Ελληνική Μουσική».

Ο Πρόεδρος του παραρτήματος Καβάλας της ΕΜΕ, καλωσόρισε τους επίσημους προσκεκλημένους ,τους γονείς και τους μαθητές , ανέπτυξε στην εξαιρετική ομιλία που ακολούθησε με τίτλο «Μαθηματικά και Μουσική κατά τους Πυθαγόρειους»,τη σχέση Μουσικής και Μαθηματικών, ενώ ακολούθησε και σύντομος διάλογος με τον μαέστρο Μανώλη Παργεντάκη.

Ακολούθησε η ανάγνωση του πρακτικού από το Γραμματέα του Παραρτήματος Θωμά Παπαντωνίου με τα ονόματα των 29 μαθητών που βραβεύτηκαν και στη συνέχεια ακολούθησε η βράβευση των μαθητών που διακρίθηκαν.

Την Εκδήλωση συντόνισε ο Ταμίας του Παρατήματος Γιώργος Τρικκαλιώτης.