Ο Αυγενάκης διάβασε την πρόταση στον Νόμο που τον «βόλευε» και όχι αυτήν που δικαίωνε τον ΑΟΚ

Η παράγραφος 4 του άρθρου 77Α του Νόμου 2725/99 αναφέρει ότι το «30ημερο» ισχύει για τις ομάδες της Γ’ Εθνικής, αλλά και γι’ αυτές που προβιβάζονται – Ο Υφυπουργός Αθλητισμού επικαλέστηκε μόνο τη μισή πρόταση και άφησε εκτός της άλλη μισή

Για σαφήνεια του Νόμου και για πιστή εφαρμογή του από την πλευρά τόσο του Υφυπουργείου Αθλητισμού όσο και της ΕΕΑ έκανε λόγο από βήματος της Βουλής ο Υφυπουργός Αθλητισμού στη διάρκεια της απάντησης που έδωσε στις ερωτήσεις κατέθεσαν ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ και ΜεΡΑ 25 για το ζήτημα του ΑΟΚ.

Όπως είναι ήδη γνωστό ο Λευτέρης Αυγενάκης ισχυρίστηκε ότι το περίφημο «30ημερο», δηλαδή η προθεσμία για την υποβολή των δικαιολογητικών από τις ομάδες, ισχύει μόνο στην περίπτωση των συλλόγων που προβιβάζονται από τη Γ’ Εθνική, όμως κάτι τέτοιο δεν ισχύει γεγονός που προκύπτει ξεκάθαρα αν διαβάσει κανείς όλη τη σχετική παράγραφο του Νόμου 2725/99 και όχι τη μισή όπως έκανε ο ίδιος!!!
Ο Νόμος λοιπόν είναι σαφέστατος και δικαιώνει απόλυτα τους ισχυρισμούς του ΑΟΚ αλλά και των κομμάτων που τον επικαλέστηκαν στη Βουλή. Αναφέρει ξεκάθαρα ότι «αν πρόκειται για νεοσύστατη ΑΑΕ ή για νεοσύστατο ΤΑΑ λόγω προβιβασμού από ερασιτεχνική αγωνιστική κατηγορία ή για ΑΑΕ ή ΤΑΑ που έχει προβιβαστεί από κατώτερη αγωνιστική κατηγορία η αίτηση για τη χορήγηση του πιστοποιητικού της παρ. 3 υποβάλλεται τριάντα (30) τουλάχιστον ημέρες πριν από την έναρξη των επίσημων αγωνιστικών υποχρεώσεων, όποιας από τις διοργανώσεις του οικείου εθνικού πρωταθλήματος και κυπέλλου εκκινεί νωρίτερα»!

Απορίας άξιο πως υπέπεσε σε τέτοιο «λάθος»

Ο κ. Αυγενάκης, ούτε λίγο ούτε πολύ, υπέπεσε σ’ ένα σοβαρότατο λάθος μη διαβάζοντας όλη τη διάταξη του Νόμου, γεγονός που στην ουσία «χαντακώνει» τις προσπάθειες της ΠΑΕ για να δικαιωθεί, ελπίζοντας πλέον μόνο στο Διοικητικό Εφετείο! Είναι απορίας άξιο λοιπόν πώς ολόκληρος Υφυπουργός, που φάνηκε να είναι πολύ καλά προετοιμασμένος για να απαντήσει στις ερωτήσεις των βουλευτών, διάβασε μόνο τη μισή πρόταση και όχι ολόκληρη; Μιλάμε για ένα «λάθος» που αποτελεί την ουσία αυτής της υπόθεσης, για την οποία ειπώθηκαν, ακούστηκαν και γράφτηκαν πολλές ενώ σπαταλήθηκαν αμέτρητες ώρες συζητήσεων και επαφών σε γραφεία σε Καβάλα και Αθήνα.¨

Ο ισχύων Νόμος φαίνεται ξεκάθαρα στη Νομική Βάση δεδομένων

Για όσους πιθανόν να αναζητήσουν την απάντηση σ’ αυτή τη λογική απορία, στο αν όντως αυτό αναφέρει ο Νόμος, θα πρέπει να γνωρίζουν ότι αποτελεί πιστή αντιγραφή της επίμαχης παραγράφου από Νομική Βάση δεδομένων που είναι ενημερωμένη για κάθε εξέλιξη και αλλαγή που προκύπτει, όχι μόνο για το συγκεκριμένο θέμα αλλά και για όλη την Ελληνική Νομοθεσία.

Τι ισχυρίστηκε ο Λευτέρης Αυγενάκης

Στην τοποθέτηση του ο Υφυπουργός Αθλητισμού, που εξέφρασε μεν τη συμπάθεια προς την Καβάλα, αλλά θέλησε να εμφανιστεί ακριβοδίκαιος αφού αρχικά δήλωσε ότι «ο νόμος είναι σαφέστατος και η ΕΕΑ τον εφάρμοσε πιστά και στην περίπτωση της ΠΑΕ Καβάλα», αναφερόμενος στους ερωτούντες βουλευτές ανέφερε επί λέξει ότι «στις ερωτήσεις σας κάνετε επίκληση του τελευταίου εδαφίου της παρ. 4 του άρθρου 77Α σχετικά με την προθεσμία υποβολής αίτησης για πιστοποιητικό στην ΕΕΑ τουλάχιστον 30 ημέρες πριν από την εκκίνηση των επίσημων υποχρεώσεων.
Είναι λανθασμένη η ερμηνεία αυτή. Ο νόμος είναι σαφέστατος. Η διάταξη αυτή αφορά μόνον τις νεοσύστατες ΑΑΕ ή ΤΑΑ, οι οποίες προβιβάζονται στις επαγγελματικές κατηγορίες από τις ερασιτεχνικές.
Αφορά δηλαδή τις ομάδες που την αγωνιστική περίοδο 2020-2021 αγωνίζονταν στην Γ’ Εθνική (ερασιτεχνική κατηγορία) και προβιβάστηκαν στη νέα SL2 (επαγγελματική κατηγορία).
Η ΠΑΕ Καβάλα, όπως όλοι γνωρίζουμε, ως ήδη υφιστάμενη ΠΑΕ, δεν ανήκει σε αυτήν την κατηγορία ομάδων».

Άλλα λέει ο Αυγενάκης κι άλλα ο Τζουλάκης (ΕΑΑ)

Από τα λεγόμενα του υπουργού, εκτός του ότι φαίνεται ξεκάθαρα ότι διάβασε την μισή πρόταση και όχι όλη, προκύπτει και ένα ακόμα ενδιαφέρον στοιχείο. Υπάρχει διάσταση απόψεων μεταξύ Υφυπουργείου και ΕΕΑ για τους λόγους που «τιμωρείται» ο ΑΟΚ. Ο μεν Αυγενάκης μιλάει για λανθασμένη ερμηνεία του Νόμου, ο δε Τζουλάκης (πρόεδρος της ΕΕΑ) λέει ότι ο Νόμος που δικαιώνει τον ΑΟΚ ισχύει μεν αλλά όχι από φέτος!!! Αν διαβάσει κανείς προσεκτικά τα σκεπτικά των αποφάσεων που αφορούν την ομάδα της Καβάλας στην Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού (πρωτόδικα και στην έφεση), φαίνεται ξεκάθαρα η διαφορά!
Σε κάθε περίπτωση, ο Λευτέρης Αυγενάκης είναι έκθετος με όλα όσα ισχυρίστηκε από τη Βουλή, κι επειδή κανείς δεν μπορεί να πιστέψει ότι έκανε ένα «λαθάκι» διαβάζοντας τη μισή και όχι όλη την πρόταση της επίμαχης παραγράφου του Νόμου, για ένα ζήτημα που είναι θέμα «ζωής ή θανάτου» για τον ΑΟΚ, οφείλει να ξεκαθαρίσει τη θέση του.
Παράλληλα και οι τοπικοί φορείς της Καβάλας και οι ιδιαίτερα οι βουλευτές της Καβάλας (με τους οποίους ο κ. Αυγενάκης διατηρεί εξαιρετικές σχέσεις όπως άλλωστε δήλωσε) θα πρέπει να του επισημάνουν το «λάθος» και να ζητήσουν άμεσα τη διόρθωση του.

Να ισχύει ο Νόμος και τίποτα άλλο…

Ο ΑΟΚ δε θέλει χάρες.
Δε θέλει «ειδικές» διατάξεις και «παραθυράκια» στους Νόμους.
Θέλει πιστή εφαρμογή της Νομοθεσίας που στην περίπτωση του είναι ξεκάθαρη.
Ο νόμος λέει ότι το «30ημερο» ισχύει όχι μόνο για «τις ερασιτεχνικές ομάδες που γίνονται επαγγελματικές» αλλά και «για τις ΑΑΕ ή ΤΑΑ που έχουν προβιβαστεί από κατώτερη αγωνιστική κατηγορία» άρα και για τον ΑΟΚ.