Ακόμα ένας τερματισμός για τον Σάκη Στημονιάρη στο Σπάρταθλον

Ο Καβαλιώτης μαραθωνοδρόμος κατάφερε για ακόμα μια φορά να καλύψει την απόσταση των 245 χιλιομέτρων Αθήνας – Σπάρτης και να πάρει την 129η θέση – Στην 147η θέση κατετάγη ο Θεόφιλος Μακέδος

Και μόνο να καταφέρει κάποιος αθλητής να προκριθεί για να πάρει μέρος στον δυσκολότερο ίσως υπερμαραθώνιο του κόσμου, δηλαδή το Σπάρταθλον, αποτελεί μεγάλη επιτυχία! Πόσο μάλλον να τερματίσει! Στην περίπτωση του Καβαλιώτη μαραθωνοδρόμου Σάκη Στημονιάρη δεν είναι η πρώτη φορά που επιτυγχάνει αυτό το μεγάλο στόχο. Το έχει πετύχει και στο παρελθόν. Το πέτυχε και στη φετινή 39η διοργάνωση που, όπως και τα προηγούμενα χρόνια, συγκέντρωσε την αφρόκρεμα των αθλητών απ’ όλη την υφήλιο.

Ο Σάκης Στημονιάρης λοιπόν κάλυψε τα 245 χιλιόμετρα της απόστασης Αθήνα – Σπάρτη σε 35 ώρες, 16 λεπτά και 46 δευτερόλεπτα καταλαμβάνοντας την 129η θέση ανάμεσα στους 167 που κατάφεραν να τερματίσουν. Ήταν ένας από τους 30 Έλληνες που έφτασαν μπροστά στο άγαλμα του Λεωνίδα στην Σπάρτη, από τους 48 που ξεκίνησαν την προσπάθεια. Ο έτερος Καβαλιώτης αθλητής Θεόφιλος Μακέδος τερμάτισε στην 147η θέση με χρόνο 35.23.47.

Απ’ εκεί και πέρα εξαιρετική εμφάνιση ο Κώστας Τσουμαρίδης από τη Δράμα που πέτυχε χρόνο 33.50.45 και ήταν 7ος Έλληνας καθώς και ο Γιώργος Θεόδοτος που με χρόνο 35.30.23 ήταν 21ος Έλληνας.

Έλληνας ο μεγάλος νικητής του αγώνα

Σε ότι αφορά τον μεγάλο νικητή του αγώνα, αυτός ήταν Έλληνας και συγκεκριμένα ο Φώτης Ζησιμόπουλος από το Αγρίνιο που τερμάτισε πρώτος με χρόνο 21:57:37”, ισοφαρίζοντας μάλιστα ένα από τα ρεκόρ του Κούρου, που είχε κάνει το 1986. Φτάνοντας λίγο πριν τον τερματισμό του αγώνα, ο Ζησιμόπουλος επευφημήθηκε από τους πολίτες της πόλης της Σπάρτης, οι οποίοι ξενύχτησαν περιμένοντας, την άφιξη του. Εν συνεχεία αγκάλιασε το άγαλμα του Βασιλιά Λεωνίδα στις 04:57 τα ξημερώματα, και τυλίχτηκε με την γαλανόλευκη σημαία.

Πίσω από τον Νικητή του αγώνα, τερμάτισαν άλλοι 6 αθλητές, με 2ο τον Μπρούνερ Ράντεκ από την Τσεχία, με χρόνο 23:17:30, γνωστό και αγαπητό στο κοινό του Σπαρτάθλου καθώς έχει τερματίσει και τις 5 φορές που έχει συμμετάσχει, και μάλιστα τις 4 τελευταίες είναι σταθερά εντός 3άδας. Την τρίτη θέση κατέλαβε, ο επίσης Τσέχος αθλητής, Σούμνι Μίλαν με χρόνο 23:52:57, βελτιωμένος για αυτός από την προηγούμενη φορά που συμμετείχε το 2018 (είχε βγει 5ος κάνοντας 1,5 ώρα επιπλέον).