Δήμος Παγγαίου: Κλειστά τα σχολεία λόγω της κακοκαιρίας

Η απόφαση ελήφθη από τον Δήμαρχο Παγγαίου, Φίλιππο Αναστασιάδη για προληπτικούς λόγους με γνώμονα την ασφάλεια μαθητών και εκπαιδευτικών-Πού αναμένονται τα μεγαλύτερα ύψη βροχής στην περιοχή

Το κύμα κακοκαιρίας, με κύριο χαρακτηριστικό τις έντονες βροχοπτώσεις και τις τοπικές καταιγίδες, πλήττει ήδη την περιοχή του Νομού Καβάλας και ως εκ τούτου και τον Δήμο Παγγαίου, στον οποίο αναμένονται και τα μεγαλύτερα ύψη βροχής. Σύμφωνα με τις τελευταίες τοπικές προγνώσεις, τα φαινόμενα θα ενταθούν μέσα στη νύχτα και τα ξημερώματα-πρωί της Παρασκευής 15 Οκτωβρίου 2021, με τάση εκτόνωσης από τις απογευματινές ώρες.

Τα μεγαλύτερα ποσοστά βροχής, σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία, ενδέχεται να πέσουν στην ανατολική-βορειοανατολική πλευρά του Παγγαίου και στις περιοχές οι οποίες βρίσκονται πιο κοντά στο βουνό, ενώ δυνάμει υψηλός είναι ο κίνδυνος να πλημμυρίσουν τα Τενάγη. Παράλληλα, μεγάλα ύψη βροχής αναμένονται σε όλα τα παράκτια με έμφαση στις περιοχές πλησίον του Στρυμόνα.

Με βάση τα παραπάνω, με απόφαση του δημάρχου Παγγαίου, Φίλιππου Αναστασιάδη την Παρασκευή 15 Οκτωβρίου 2021 οι σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης θα παραμείνουν κλειστές σε όλον τον Δήμο Παγγαίου. Η εν λόγω απόφαση ελήφθη για προληπτικούς λόγους για την ασφάλεια μαθητών και εκπαιδευτικών, με γνώμονα τις δυσκολίες στις μετακινήσεις οι οποίες θα προκύψουν λόγω της έντασης των καιρικών φαινομένων.

«Ο Δήμος Παγγαίου, σε συνεργασία και με τις αρμόδιες Αρχές, θα βρίσκεται σε ετοιμότητα προκειμένου να αντιμετωπίσει τυχόν προβλήματα τα οποία θα προκύψουν από την κακοκαιρία και παράλληλα συνιστά σε όλους τους πολίτες να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις τις ώρες που είναι έντονα τα καιρικά φαινόμενα και να ακολουθούν τις οδηγίες της Πολιτικής Προστασίας», αναφέρει στο μήνυμά του ο Δήμαρχος Παγγαίου.