Καθημερινότητα οι συλλήψεις διακινητών και μη νόμιμων μεταναστών στην ΑΜΘ

Συνελήφθησαν 2 διακινητές οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας, σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις 8 μη νόμιμους μετανάστες

Καθημερινότητα πλέον αποτελούν τα δελτία τύπου της Αστυνομίας για συλλήψεις διακινητών και μη νόμιμων μεταναστών στην ΑΜΘ. Η τελευταίες συνέβησαν το πρωί της Κυριακής (14-11-2021), όπου σε περιοχές της Ροδόπης και της Καβάλας, συνελήφθησαν από αστυνομικούς των Διευθύνσεων Αστυνομίας Ροδόπης και Καβάλας, δύο ημεδαποί διακινητές (ένας άνδρας και μία γυναίκα), οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας, σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις, μη νόμιμους μετανάστες.

Αναλυτικότερα, στην πρώτη περίπτωση, στην Εγνατία οδό Κομοτηνής – Ξάνθης, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Ιάσμου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης συνέλαβαν τον έναν διακινητή, διότι τον εντόπισαν να οδηγεί ΙΧΕ αυτοκίνητο και να μεταφέρει παράνομα στην ενδοχώρα 4 μη νόμιμους μετανάστες.

Στη δεύτερη περίπτωση, στην παλαιά Εθνική Οδό Καβάλας – Θεσσαλονίκης, αστυνομικοί της Ειδικής Επιχειρησιακής Ομάδας Επέμβασης του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης Καβάλας, συνέλαβαν την ημεδαπή δράστιδα, διότι οδηγώντας ΙΧΕ αυτοκίνητο μετέφερε παράνομα στην ενδοχώρα 4 μη νόμιμους μετανάστες.

Σημειώνεται ότι η δράστιδα, η οποία στερείται άδειας ικανότητας οδήγησης, προηγουμένως δεν συμμορφώθηκε σε σήμα στάσης των αστυνομικών στην Εγνατία Οδό και ανέπτυξε ταχύτητα, οδηγώντας επικίνδυνα.

Κατασχέθηκαν τα παραπάνω οχήματα.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους αρμόδιους Εισαγγελείς, ενώ την προανάκριση για τις δύο υποθέσεις ενεργούν το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Ιάσμου Ροδόπης και το Τμήμα Διαχείρισης Μετανάστευσης Καβάλας.