Στα βράχια της ακτής του Βοσπόρου το πρώην «Νήσος Θάσος» [φωτογραφίες]

Το φέρι μπόουτ που εκτελούσε επί δεκαετίες τα δρομολόγια Καβάλα-Πρίνος και Κεραμωτή-Λιμένας και μέχρι πρότινος μετέφερε πετρέλαιο και υγραέριο στην Κωνσταντινούπολη «χτυπήθηκε» από την κακοκαιρία

Στα βράχια της ακτής του Βοσπόρου Μαλτεπέ βρίσκεται εδώ και μερικές ημέρες το άλλοτε φέρυ – μπώτ «Νήσος Θάσος» που εκτελούσε επί δεκαετίες δρομολόγια στις πορθμειακές γραμμές Καβάλας-Θάσου και Κεραμωτής -Θάσου.

Με ανάρτηση του στον προσωπικό του λογαριασμό στο fb ο Κώστας Παπακοσμάς τονίζει ότι «η κακοκαιρία των προηγούμενων ημερών στην Κωνσταντινούπολη και οι ισχυροί νότιοι άνεμοι … έριξαν το γέρικο σκαρί στα βράχια», ενώ επισημαίνει ότι «τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης αφιέρωσαν αρκετό χρόνο και φωτογραφίες στο γεγονός και εξέφρασαν ανησυχία για ρύπανση στην περιοχή».

Σύμφωνα με τον ίδιο πάλαι ποτέ ε/γ-ο/γ πλοίο «Νήσο Θάσος» έκανε δρομολόγια στη Τουρκία με το όνομα «AYIS 1» ως φορτηγό οχηματαγωγό για λογαριασμό μιας μεγάλης ναυτιλιακής εταιρείας της γειτονικής χώρας και ταξίδευε καθημερινά στη θάλασσα του Μαρμαρά μεταφέροντας πετρέλαιο και υγραέριο.

«Ανατρέχοντας στο αρχείο μου εντόπισα το πλοίο αυτό  με την αρχική του ονομασία “Βέλος ΙΙ” ιδιοκτησίας Ν. και Γ. Καλόβουλου ναυπηγημένο το 1970. Στην συνέχεια ιδιοκτησίας Ν. Μπογδάνη από το 1975 με την ονομασία “Θεσσαλονίκη”. Δέκα χρόνια μετά αλλάζει ονομασία σε “Νήσος Θάσος” με την ίδια ιδιοκτησία. Το 1998 είναι στην ιδιοκτησία της Ναυτιλιακής Εταιρείας Καβάλας. Το 2006 “μεταναστεύει” στην Τουρκία, αλλάζει όνομα σε AYIS I και είναι ιδιοκτησίας Elit Denizcilik Sanayi», καταλήγει ο Καβαλιώτης δημοσιογράφος.