Καιρός: Αλλάζει άρδην το σκηνικό με νέα κακοκαιρία προ των πυλών [καιρικοί χάρτες]

Ποια θα είναι τα κύρια χαρακτηριστικά της ραγδαίας καιρικής μεταβολής τη Δευτέρα 6 και την Τρίτη 7 Δεκεμβρίου 2021 και πόσο θα επηρεαστεί η Ανατολική Μακεδονία-Αναλυτική πρόγνωση

Νέα κακοκαιρία με βροχές, καταιγίδες και χιόνια στα βόρεια ορεινά, αλλά και ημιορεινά τμήματα, με παράλληλη πτώση της θερμοκρασίας αναμένεται τις επόμενες μέρες σχεδόν σε όλη τη χώρα, από την οποία θα επηρεαστεί και η Ανατολική Μακεδονία.

Αναλυτικά η πρόγνωση

Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου 2021

Βροχές και καταιγίδες το πρωί στα δυτικά, οπού τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους έντονα, καθώς και τοπικές βροχές στα νησιά του Αιγαίου και στην Θράκη. Μετά το μεσημέρι βροχές θα σημειωθούν στα περισσότερα ηπειρωτικά, ενώ μέχρι το βράδυ τα φαινόμενα θα ενταθούν στα βόρεια, στο Ανατολικό Αιγαίο, στην ανατολική Πελοπόννησο και κατά τόπους στην Ανατολική Στερεά, με τοπικές καταιγίδες. Χιονοπτώσεις από το βράδυ στα ορεινά από τα 1.200-1.500 μέτρα στην Πελοπόννησο, δυτική Στερεά, Θεσσαλία, Ήπειρο και Δυτική Μακεδονία.

Οι άνεμοι από νότιες διευθύνσεις στα πελάγη 6-7 και τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 17°C στα βόρεια, από 8 έως 18°C στα κεντρικά, από 8 έως 17°C στα δυτικά, από 8 έως 18°C στα ανατολικά και νότια ηπειρωτικά, από 13 έως 16°C στο βόρειο Αιγαίο και από 15 έως 18°C στο κεντρικό και νότιο Αιγαίο.

Τρίτη 7 Δεκεμβρίου 2021

Νεφώσεις με βροχές στα δυτικά, στα βόρεια, στην ανατολική Στερεά και στο μεγαλύτερο μέρος του Αιγαίου. Καταιγίδες κυρίως στα παραθαλάσσια τμήματα. Σταδιακή ύφεση θα παρουσιάσει ο καιρός μετά το μεσημέρι, με τις βροχές να εντοπίζονται από το μεσημέρι και μετά και μέχρι το βράδυ στην Κεντρική Μακεδονία (μέχρι και τις πρώτες βραδινές ώρες), στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, στην Ανατολική Στερεά, τα δυτικά, στο Αιγαίο και στην Κρήτη. Χιονοπτώσεις πάνω από τα 1.300-1.600 μέτρα και στη Δυτική Μακεδονία από τα 800-900 μέτρα. Μέχρι τις πρώτες βραδινές ώρες χιονοπτώσεις θα σημειώνονται από τα 600-800 μέτρα περίπου στην Κεντρική και Ανατολική Μακεδονία.

Οι άνεμοι στο Ιόνιο και στον Θερμαϊκό βορειοδυτικοί 6-7 μποφόρ, στο Αιγαίο νοτιοδυτικοί με την ίδια ένταση, οι οποίοι μέχρι το βράδυ θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς έως 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -2 έως 13°C στα βόρεια, από 1 έως 13°C στα κεντρικά, από 3 έως 13°C στα δυτικά, από 5 έως 15°C στα ανατολικά και νότια ηπειρωτικά, από 8 έως 14°C στο βόρειο Αιγαίο και από 12 έως 17°C στο κεντρικό και νότιο Αιγαίο.

Περισσότερες πληροφορίες σε πραγματικό χρόνο για τον καιρό στην Καβάλα μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα του Meteokav εδώ.

*Πηγή: northmeteo.gr