Δήμος Καβάλας: Θέλει να ενημερώνει τους δημότες για ακραία καιρικά φαινόμενα μέσω… SMS

Για να λειτουργήσει ο μηχανισμός θα πρέπει δημιουργηθεί μια βάση δεδομένων με όλους όσους επιθυμούν να λαμβάνουν τα μηνύματα στα κινητά τηλέφωνα τους

Ο Δήμος Καβάλας αποφάσισε να προχωρήσει στην ανάπτυξη ενός μηχανισμού έγκαιρης προειδοποίησης των πολιτών, σε περίπτωση συνθηκών έκτακτης ανάγκης, μέσω της αποστολής μηνυμάτων στους χρήστες κινητών τηλεφώνων.

Η ένταξη της νέας τεχνολογίας στον τομέα της Πολιτικής Προστασίας, εξασφαλίζει τη μαζική και αποτελεσματική ενημέρωση σημαντικού μέρους του πληθυσμού για το ενδεχόμενο εκδήλωσης πυρκαγιάς ή ακραίων καιρικών φαινομένων.

Για τη λειτουργία του προαναφερόμενου μηχανισμού κρίνεται απαραίτητη η δημιουργία βάσης δεδομένων με τα στοιχεία των συμπολιτών μας που επιθυμούν να λαμβάνουν μηνύματα στη συσκευή του κινητού τους τηλεφώνου.

Από την ομαδοποίηση των συγκεκριμένων στοιχείων θα καταστεί δυνατή η αποστολή μηνυμάτων σε διαφορετικές συνοικίες και τοπικές κοινότητες του Δήμου Καβάλας, ανάλογα το το δελτίο πρόγνωσης καιρού της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ).

Για τη συναίνεση επεξεργασίας των προσωπικών σας στοιχείων, η οποία βρίσκεται σε απόλυτη συμμόρφωση με τις πρόνοιες του Ευρωπαϊκού Κανονισμού Γενικής Προστασίας Δεδομένων (CDPR), πατήστε στον παρακάτω σύνδεσμο:

https://docs.google.com/…/1FAIpQLSdk3O1…/viewform