Δράμα: Η συγκινητική ιστορία ενός τραυματισμένου σκύλου και ενός αστυνομικού της Τροχαίας

Όταν η ευαισθησία ξεπερνάει το καθήκον: Ο Σύλλογος «Φίλοι των ζώων Δράμας» περιγράφει ένα γεγονός όπου η αναισθησία και η ευαισθησία «τρέχουν» στον ίδιο δρόμο, αλλά σε αντίθετα ρεύματα

Το Σάββατο 22 Ιανουαρίου 2022 ένα σκυλάκι χτυπήθηκε από αυτοκίνητο σε κεντρικό δρόμο της Δράμας και εγκαταλείφθηκε εκεί, τραυματισμένο και μέσα στο δριμύ ψύχος.

Η τύχη του ήταν προδιαγεγραμμένη, αν δεν συνέβαινε ένα γεγονός «πέραν του καθήκοντος»… Ένας αστυνομικός της Τροχαίας Δράμας η οποία κλήθηκε στο σημείο από περαστικούς, ρύθμισε την κυκλοφορία προκειμένου να μη χτυπηθεί έτι περισσότερο το ζώο, έμεινε στο σημείο μέχρι να μεταφερθεί από φιλόζωους σε κτηνιατρείο, πρόσφερε όποια βοήθεια μπορούσε και μετά το περιστατικό, τηλεφώνησε για να μάθει αν είναι καλά το σκυλάκι.

Ο Σύλλογος «Φίλοι των ζώων Δράμας» περιγράφει το γεγονός και συνάμα αποδεικνύει πως η αναισθησία και η ευαισθησία «τρέχουν» στον ίδιο δρόμο, αλλά σε αντίθετα ρεύματα

Η ανάρτηση του Συλλόγου

Σήμερα χτυπήθηκε από αυτοκίνητο ένας σκυλάκος στον κεντρικό δρόμο της Νέας Αμισού και εγκαταλείφθηκε καταμεσής του δρόμου. Μας ειδοποίησαν ευαισθητοποιημένοι περαστικοί και πήγε εκεί εθελόντρια του Συλλόγου, η τροχαία και επίσης ειδοποιήθηκε ο Δήμος Δράμας. Υπήρξε ανταπόκριση από όλους τους παραπάνω και ας το ονομάσουμε αυτό ηθική υποχρέωση ή και υποχρέωση στο πλαίσιο του καθήκοντος για να ξεχωρίσει κάτι.

Συναντήσαμε εκεί έναν αστυνομικό που είχε τον νου του και στην ασφαλή κυκλοφορία των αυτοκινήτων και στο χτυπημένο μικρό καταμεσής του δρόμου και αυτό είναι κάτι παραπάνω από την υποχρέωση.

Παρέμεινε εκεί προσφέροντας όποια βοήθεια μπορούσε, ενώ το ζώο το είχαμε μεταφέρει πάνω στο πεζοδρόμιο και αυτό είναι κάτι παραπάνω από την υποχρέωση.

Αναζήτησε τηλεφωνική βοήθεια αγωνιώντας για την τύχη του ζώου και αυτό είναι κάτι παραπάνω από την υποχρέωση.

Πρότεινε στην εθελόντρια έναν καφέ ή τσάι γιατί το κρύο ήταν δυνατό και αυτό περισσεύει της υποχρέωσης.

Ο αστυνομικός Θεόδωρος Πούλιος της τροχαίας Δράμας στην απογευματινή υπηρεσία του Σαββάτου 22 του Γενάρη έδρασε πέραν της υποχρέωσης. Το μικρό μεταφέρθηκε από τον υπάλληλο του κυνοκομείου στο ιατρείο κτηνιάτρου που έχει σύμβαση με τον Δήμο Δράμας για την ιατρική του περίθαλψη. Θα πάνε όλα καλά.