Διαμαρτυρία αγροτών: Δυναμικό «παρών» στην Καβάλα [φωτογραφίες]

Με κομβόι αυτοκινήτων έφτασαν από την Ελευθερούπολη στο κτίριο της Νομαρχίας-Σύσκεψη με τον Αντιπεριφερειάρχη, δήλωση στήριξης από τον Δήμαρχο Παγγαίου

Δυναμικό «παρών» έδωσαν οι αγρότες του Δήμου Παγγαίου στη διαμαρτυρία την οποία είχαν προγραμματίσει το μεσημέρι της Πέμπτης 27 Ιανουαρίου 2022 στην πόλη της Καβάλας, με κατάληξη στο κτίριο της Νομαρχίας.

Οι αγρότες ξεκίνησαν με κομβόι αυτοκινήτων από την Ελευθερούπολη όπου είχε προγραμματιστεί η προσυγκέντρωση και συντεταγμένα έφτασαν στην πόλη της Καβάλας, κάτω από ισχυρή αστυνομική επιτήρηση.

Στο κτίριο της Νομαρχίας, επιτροπή των αγροτών συναντήθηκε με τον Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας, Αλέξη Πολίτη, στον οποίο παρέδωσαν εγγράφως τα αιτήματά τους, με κύρια αυτό της αύξησης του κόστους παραγωγής λόγω της αύξησης της τιμής των καυσίμων και των αποζημιώσεων από πλημμυρικά φαινόμενα του παρελθόντος.

Το «παρόν» στη συγκέντρωση έδωσε και ο Δήμαρχος Παγγαίου, Φίλιππος Αναστασιάδης, ο οποίος εξέφρασε την συμπαράστασή του στους αγρότες, προτείνοντας παράλληλα μια ευρεία σύσκεψη με τους εκπροσώπους των αρμόδιων φορέων, ώστε να δοθούν λύσεις στα κυριότερα προβλήματά τους.

Παράλληλα, τόνισε ότι ο Δήμος Παγγαίου ήδη έχει πιέσει για θέματα που άπτονται της παραγωγής και των αποζημιώσεων και δεσμεύτηκε ότι θα συνεχίσει να το κάνει, με δεδομένο, μάλιστα, ότι ένα μεγάλο μέρος των δημοτών ζει από τον αγροτικό τομέα, ενισχύοντας παράλληλα και την οικονομία της περιοχής.