Ο καιρός στην Καβάλα: Ο Φλεβάρης θα… φλεβίσει στα τελειώματα [πρόγνωση]

Πότε αναμένονται χιονοπτώσεις και σε ποια υψόμετρα-Αναλυτική πρόγνωση από την ομάδα του Meteokav

Χειμερινή μεταβολή θα παρουσιάσει ο καιρός την Κυριακή 27 Φεβρουαρίου 2022 στην Ανατολική Μακεδονία και στον Νομό Καβάλας, με κύρια χαρακτηριστικά την πτώση της θερμοκρασίας, τις βροχοπτώσεις και τις κατά τόπους πυκνές χιονοπτώσεις στα ημιορεινά και ορεινά τμήματα.

Από τα ξημερώματα ήδη θα έχουμε σημαντική ενίσχυση των ανέμων οι οποίοι θα πνέουν από ανατολικές-βορειοανατολικές διευθύνσεις. Ειδικότερα στη Θάσο και στα ανατολικά και νοτιοδυτικά τμήματα του Νομού, ενώ η μέρα θα ξεκινήσει με αυξημένες νεφώσεις. Παράλληλα η θερμοκρασία θα σημειώσει σταδιακή πτώση μέσα στη νύχτα.

Τις πρωινές-πρώτες μεσημβρινές ώρες αναμένονται τοπικές, κατά βάση, ασθενείς βροχοπτώσεις με έμφαση στη Θάσο και σε περιοχές γύρω από το Παγγαίο (στα υπόλοιπα τμήματα πολύ τοπικά φαινόμενα). Ασθενείς τοπικές χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν άνω των 450-600 μέτρων, ενώ τοπικά δεν αποκλείεται και χαμηλότερα, ιδίως στην ανατολική-βορειοανατολική μεριά του Παγγαίου.

Τις μεσημβρινές ώρες τα φαινόμενα σταδιακά θα γενικευτούν και θα αποκτήσουν μέτρια ένταση, ενώ από τις απογευματινές ώρες θα υπάρξει ένα πέρασμα έντονων φαινομένων από τα δυτικά προς τα ανατολικά με έμφαση στα νοτιότερα τμήματα και στη Θάσο.

Από τις απογευματινές ώρες και μετά και κατά την διάρκεια των έντονων φαινομένων τα υψόμετρα χιονόπτωσης θα πέσουν ελαφρώς και έτσι χιονοπτώσεις, κατά τόπους πυκνές, θα εκδηλωθούν περίπου από τα 350-500 μέτρα και πάνω, ενώ τοπικά και πρόσκαιρα δεν αποκλείεται να χιονίσει και χαμηλότερα.

Η χιονόστρωση στα ορεινά του Νομού από τα 600 μέτρα και πάνω θα είναι αξιόλογη, ενώ όσοι κινηθούν στο ορεινό δίκτυο θα πρέπει να έχουν αντιολισθητικές αλυσίδες.

Εν συνεχεία και μέχρι το βράδυ τα φαινόμενα σταδιακά θα εξασθενήσουν και θα αποκτούν πιο τοπικό χαρακτήρα, χωρίς να αποκλείονται τοπικές εξάρσεις κυρίως στα νοτιότερα τμήματα του Νομού, για να σταματήσουν τελείως μετά τα μεσάνυχτα. Οι χιονοπτώσεις, πιο ασθενούς χαρακτήρα, θα επιμείνουν στα ίδια περίπου υψόμετρα.

Περισσότερες πληροφορίες σε πραγματικό χρόνο για τον καιρό στην Καβάλα μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα του Meteokav εδώ.