Καβάλα: Συγγενικό πρόσωπο φέρεται να δολοφόνησε την 82χρονη στο Χρυσοχώρι

Η προανάκριση φαίνεται να «δείχνει» τον δράστη, ο οποίος είχε απασχολήσει ξανά στο παρελθόν τις Αρχές για διάφορα αδικήματα

Καρπούς φαίνεται ότι απέδωσε η προανάκριση για τον θάνατο της 83χρονης στο Χρυσοχώρι Καβάλας, η οποία βρέθηκε νεκρή στο σπίτι της, έχοντας εμφανή σημάδια από χτυπήματα στο κεφάλι και στο πρόσωπο [διαβάστε εδώ και εδώ].

Οι υποψίες των αστυνομικών του Τμήματος της Χρυσούπολης και της Ασφάλειας Καβάλας, οι οποίοι εξιχνίασαν μέσα σε λίγες ώρες το έγκλημα, στράφηκαν εξαρχής στον 23χρονο εγγονό της άτυχης γυναίκας, ο οποίος έμενε στο σπίτι της, μαζί με τον πατέρα του (γιο της 83χρονης) ο οποίος αντιμετωπίζει κινητικά προβλήματα.

Ο 23χρονος είχε προσαχθεί στην Αστυνομική Διεύθυνση Καβάλας και κατά την προανάκριση φέρεται ότι ομολόγησε ότι ξυλοκόπησε τη γιαγιά του, αλλά δεν είχε πρόθεση να τη σκοτώσει, όπως είπε στους αστυνομικούς.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 23χρονος νεαρός, ο οποίος αντιμετωπίζει ψυχιατρικά προβλήματα, έδερνε επί ώρες την ηλικιωμένη γιαγιά του για ασήμαντο λόγο. Όταν κατάλαβε ότι η γιαγιά του δεν ανέπνεε τηλεφώνησε σε ένα γραφείο κηδειών λέγοντας τους ότι η γιαγιά του έπεσε και μάλλον σκοτώθηκε. Ο υπάλληλος του γραφείου κηδειών του είπε να πάρει τηλέφωνο έναν γιατρό και την Αστυνομία.

Όταν έφτασαν οι αστυνομικοί στο σπίτι αντίκρισαν την ηλικιωμένη γυναίκα άγρια χτυπημένη και ζήτησαν την συνδρομή του ιατροδικαστή προκειμένου να δώσει εξηγήσεις σχετικά με τον θάνατο της 83χρονης, ενώ κράτησαν τον 23χρονο στο Αστυνομικό Τμήμα. Ο ιατροδικαστής, αφού εξέτασε το πτώμα, ειδοποίησε τους αστυνομικούς ότι η ηλικιωμένη γυναίκα κατέληξε από άγριο ξυλοδαρμό και όχι από πέσιμο, όπως ισχυρίστηκε ο εγγονός της.

Σύμφωνα με κατοίκους του χωριού, οι οποίοι γνώριζαν την 83χρονη, οι καβγάδες μεταξύ τους ήταν σχεδόν καθημερινοί εδώ και χρόνια, ενώ ακούγονταν συνεχώς φωνές από το σπίτι.

Ο συλληφθείς, πλέον, νεαρός θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση. Σημειώνεται ότι τόσο ο ίδιος όσο και ο πατέρας του είχαν απασχολήσει και στο παρελθόν τις Αρχές για υποθέσεις ναρκωτικών και για διάφορα άλλα αδικήματα.