Αλέξης Τσίπρας από Καβάλα: Εξαπατώνται εργαζόμενοι με την πλάτη της Κυβέρνησης [φωτογραφίες]

Περιοδεία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία στην αγορά της Καβάλας-Συνάντηση με εργαζομένους, απολυμένους και εκπροσώπους εργασιακών σωματείων και μήνυμα στην Κυβέρνηση για «εκλογές εδώ και τώρα»

Στην Καβάλα βρέθηκε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξης Τσίπρας την Πέμπτη 5 Μαΐου 2022, στο πλαίσιο των εκλογών της Κυριακής 15ης Μαΐου για την εκλογή προέδρου «από τη βάση», καθώς και μελών της νέας Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος.

Ο κ. Τσίπρας περιόδευσε στην αγορά της Καβάλας, συναντήθηκε με καταστηματάρχες, εκπροσώπους εργασιακών φορέων και απλούς πολίτες, με το επίκεντρο των συζητήσεων να είναι η ακρίβεια και η βιωσιμότητα των επιχειρήσεων.

«Μετά από εννέα μήνες λεηλασίας των πολιτών, ο κ. Μητσοτάκης έντρομος από τη λαϊκή οργή προσπαθεί να πάρει κάποια μέτρα. Αφού επί εννέα μήνες ο κ. Μητσοτάκης, με την πολιτική του να αφήσει ανεξέλεγκτη την αισχροκέρδεια στην ενέργεια, έχει λεηλατήσει νοικοκυριά και επιχειρήσεις, σήμερα έντρομος μπροστά στην οργή και την αγανάκτηση της ελληνικής κοινωνίας, προσπαθεί να πάρει κάποια μέτρα για να σώσει οτιδήποτε και αν σώζεται. Για εμάς όποια μέτρα, έστω και τα πολύ αργοπορημένα, είναι καλοδεχούμενα. Ακόμα πιο καλοδεχούμενη όμως είναι μία απόφαση που πρέπει να πάρει: Η προσφυγή στη λαϊκή ετυμηγορία για να σταματήσει αυτή η παρακμή για τον τόπο. Στις 15 του Μάη καλούμε τους πολίτες στις εσωτερικές μας διεργασίες. Να συμμετάσχουν ενεργά και να στείλουν ένα ισχυρό μήνυμα πολιτικής αλλαγής», δήλωσε ο κ. Τσίπρας μετά το πέρας της περιοδείας του στην αγορά της Καβάλας.

Στο πλαίσιο της περιοδείας του στο κέντρο της πόλης ο κ. Τσίπρας είχε την ευκαιρία να έχει σύντομη συνάντηση και με τον Δήμαρχο Καβάλας, Θόδωρο Μουριάδη, καθώς και με τον Αστυνομικό Διευθυντή της Διεύθυνσης της Καβάλας, Γιάννη Καραμανλή.

«Ένας δίκαιος αγώνας ποτέ δεν είναι χαμένος»

Στην γεμάτη κόσμο και παλμό πλατεία Καπνεργάτη ο κ. Τσίπρας συναντήθηκε με τους απολυμένους των πετρελαίων και των λιπασμάτων, οι οποίοι τον περίμεναν από νωρίς το πρωί για να του εκφράσουν τα αιτήματά τους.

«Να έρθουν να δουν πώς το 2022 η διαπλοκή της οικονομικής με την πολιτική εξουσία διαμορφώνει όρους γαλέρας για τους εργαζόμενους και παράνομου πλουτισμού για τους ιδιοκτήτες με τις πλάτες της Κυβέρνησης. Εδώ και χρόνια βιώνετε την εξαπάτηση με την πλάτη των κυβερνώντων, αλλά και των τοπικών κομματικών και κοινοβουλευτικών παραγόντων, προκειμένου να κάνουν ρουσφέτια. Το ίδιο συμβαίνει και με τα Πετρέλαια, όπου ένα ωραίο πρωί η ιδιοκτησία ανακάλυψε ότι είναι βάρος το εργασιακό κόστος. Εσείς που δίνετε αυτόν τον δίκαιο αγώνα, να ξέρετε ότι είναι ένας αγώνας που θα έχει αίσιο τέλος», δήλωσε ο κ. Τσίπρας από την πλατεία Καπνεργάτη.

Παράλληλα, έκανε λόγο για συμφέροντα που έχουν φέρει στην Καβάλα μία εργασιακή ζούγκλα και υποσχέθηκε πως σύντομα «κάθε κατεργάρης θα πάει στον πάγκο του».

Ο κ. Τσίπρας είχε σύντομη συνάντηση και με τους υγειονομικούς οι οποίοι βρίσκονται εδώ και μήνες σε αναστολή, λόγω της απόφασής τους να μην εμβολιαστούν κατά της Covid-19.