Και η προσφυγιά της Καβάλας «υπογράφει» στο νέο γήπεδο της ΑΕΚ [φωτογραφίες]

Ονόματα πόλεων του Πόντου και της Ανατολής από τις οποίες ξεριζώθηκαν πρόσφυγες «ντύνουν» ήδη την εξωτερική όψη του "Αγιά Σοφιά-OPAP Arena"

Τα ονόματα των πόλεων της Μικράς Ασίας και μεγάλες μορφές του προσφυγικού ελληνισμού φιγουράρουν ήδη στις πύλες εισόδου, περιμετρικά του νέου γηπέδου της ΑΕΚ, όπου ήδη έχουν αρχίσει να τοποθετούνται επιγραφές με τα ονόματα πόλεων του Πόντου και της Ανατολής, από τις οποίες ξεριζώθηκαν πρόσφυγες.

Σαμψούντα, Προύσα, Αρτάκη, Πρίγκηπος, Φανάρι και τόσες άλλες πόλεις θα «ντύσουν» την εξωτερική όψη του “Αγιά Σοφιά-OPAP Arena” και από την Τετάρτη 11 Μαΐου 2022 βρίσκονται στην είσοδο της Θύρας των επισήμων.

Παράλληλα, δεσπόζουν και οι μεγάλες μορφές του Προσφυγικού Ελληνισμού, με τον Αριστοτέλη Ωνάση να ξεχωρίζει ανάμεσα τους. «Οι πρόσφυγες άλλαξαν την Ελλάδα» αναφέρει το σχετικό μήνυμα, συμπληρώνοντας μαζί με το Μουσείο της της ΑΕΚ και αυτό του Προσφυγικού Ελληνισμού τις ιστορικές καταβολές της ομάδας.

Ανάμεσα σε αυτά τα ονόματα «υπογράφει» και η προσφυγιά της Καβάλας: Χορτοκόπι, Αγίασμα, Καρβάλη είναι μερικές από τις περιοχές που εγκαταστάθηκαν οι πρόσφυγες στην περιοχή μας, κουβαλώντας τις μνήμες και τα ονόματα των πόλεών τους τα οποία φιγουράρουν περιμετρικά του νέου γηπέδου της ΑΕΚ.