«Ανακυκλώνω-Αλλάζω Συσκευή»: Τζάμπα… χάρηκαν κάποιοι συμμετέχοντες στο πρόγραμμα [φωτογραφία]

...ή καλύτερα «η χαρά κράτησε λίγο»: Πρώτα ήρθε μήνυμα ότι η αίτηση εγκρίθηκε και αμέσως μετά με ένα «εκ παραδρομής» και ανορθόγραφο μήνυμα η έγκριση (και η χαρά) αναιρέθηκαν

Μεγάλη ήταν η συμμετοχή των πολιτών στο πρόγραμμα «Ανακυκλώνω-Αλλάζω Συσκευή», με συνολικό προϋπολογισμό 150 εκ. ευρώ, που χρηματοδοτείται με πόρους από το ΕΣΠΑ 2014-2020.

Μεγάλη ήταν και η χαρά που ένιωσαν την Παρασκευή 5 Αυγούστου 2022 συμμετέχοντες στο πρόγραμμα (μεταξύ αυτών και στην Καβάλα), όταν δέχτηκαν στα κινητά τους το παρακάτω μήνυμα: «ΑΛΛΑΖΩ ΣΥΣΚΕΥΗ: Η ΑΙΤΗΣΗ ΣΑΣ ΕΧΕΙ ΕΓΚΡΙΘΕΙ! ΣΥΝΔΕΘΕΙΤΕ ΚΑΙ ΕΠΙΛΕΞΤΕ “ΛΗΨΗ ΚΩΔΙΚΩΝ ΕΠΙΤΑΓΩΝ” ΣΤΟ ΜΕΝΟΥ “ΟΙ ΕΠΙΤΑΓΕΣ ΜΟΥ” ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΒΕΤΕ ΤΙΣ ΕΠΙΤΑΓΕΣ ΣΑΣ».

Η χαρά, όμως, κράτησε λίγο, καθώς αμέσως μετά, με ένα «εκ παραδρομής» και… ανορθόγραφο μήνυμα η έγκριση (και η χαρά) αναιρέθηκαν σε χρόνο dt.

Προφανώς πρόκειται για λάθος του συστήματος, το οποίο δημιούργησε… προσδοκίες σε ορισμένους πολίτες που έκαναν αίτηση στο πρόγραμμα. Υπενθυμίζεται ότι υποβλήθηκαν 879.026 αιτήσεις και μόνον 151.450 κατατάσσονται στις «οριστικά επιλέξιμες».

*Κεντρική φωτογραφία: e-radio.gr