Δήμος Παγγαίου: Έγκαιρη ενημέρωση εθελοντών μέσω sms για την αντιμετώπιση δασικών πυρκαγιών

Πώς λειτουργεί το σύστημα, ποιος ο στόχος και πόσοι εθελοντές έχουν ανταποκριθεί μέχρι σήμερα-Μια πρακτική εφαρμογή για τον καλύτερο συντονισμό εθελοντών, αιρετών και υπηρεσιακών παραγόντων σε περίπτωση πυρκαγιάς

Την Πέμπτη 4 Αυγούστου 2022 τέθηκε από σε λειτουργία το σύστημα έγκαιρης ενημέρωσης εθελοντών, αιρετών και υπηρεσιακών παραγόντων του Δήμου Παγγαίου σε περίπτωση δασικής πυρκαγιάς. Πώς λειτουργεί, όμως, η εφαρμογή, ποιος ο στόχος της και ποιοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή;

Ο Ειδικός Σύμβουλος του Δημάρχου Παγγαίου σε θέματα Πολιτικής Προστασίας, Στέργιος Κεχαγιάς, ο οποίος «τρέχει» την εν λόγω πρωτοβουλία την οποία έλαβε ο Δήμαρχος Παγγαίου, Φίλιππος Αναστασιάδης, μίλησε στο KAVALA POST για το πρακτικό σύστημα έγκαιρης ενημέρωσης σε περίπτωση δασικής πυρκαγιάς, το οποίο έχει ως πρωταρχικό στόχο τον όσο το δυνατό καλύτερο συντονισμό εθελοντών, αιρετών και υπηρεσιακών παραγόντων, υπό τις οδηγίες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, για την αντιμετώπιση των δασικών πυρκαγιών, με τη συγκεκριμένη εφαρμογή να δύναται στο μέλλον να χρησιμοποιηθεί και για άλλες ενημερώσεις έκτακτων αναγκών, πχ καιρού.

«Έχουμε στην περιοχή μας μια πληθώρα εθελοντών, αλλά δεν έχουν όλοι απόλυτη γνώση και εμπειρία. Έτσι αποφασίσαμε να φτιάξουμε μια φόρμα όπου ζητούσαμε συγκεκριμένα στοιχεία από τους εθελοντές (γνώσεις και πού θέλουν να δραστηριοποιηθούν). Καταγράφηκαν μέχρι τώρα 85 εθελοντές οι οποίοι θα ειδοποιούνται αυτόματα από ένα ομαδοποιημένο μήνυμα για φωτιά, ώστε να πηγαίνουν στο σημείο στοχευμένα. Παράλληλα, θα ενημερώνονται οι πρόεδροι των Τοπικών Συμβουλίου, οι δημοτικοί σύμβουλοι και υπηρεσιακοί παράγοντες. Στόχος μας είναι να επεκταθεί το δίκτυο και οι εν λόγω άνθρωποι να εκπαιδευτούν από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Ελευθερούπολης», αναφέρει ο κ. Κεχαγιάς.

Όσον αφορά τα γεωγραφικά χαρακτηριστικά των μέχρι τώρα συμμετοχών, το συγκυριακό ευτύχημα είναι ότι οι εθελοντές είναι μοιρασμένοι σε όλον τον Δήμο Παγγαίου, καλύπτοντας δυνητικά κάθε σημείο σε περίπτωση πυρκαγιάς.

Όποιος θέλει μπορεί να μπει στη φόρμα δήλωσης συμμετοχής την οποία θα βρει εδώ και να συμπληρώσει τα στοιχεία του, ενώ η φόρμα θα παραμείνει ενεργή και τις επόμενες μέρες.