Καβάλα: Βροχές, καταιγίδες και πτώση της θερμοκρασίας [πρόγνωση]

Αμιγώς... φθινοπωρινό το σκηνικό του καιρού παραμονή της Παναγίας-Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν περισσότερο από τα φαινόμενα

Περαιτέρω ενίσχυση του στοιχείου της αστάθειας των ατμοσφαιρικών συνθηκών στην περιοχή της Ανατολικής Μακεδονίας και στον Νομό Καβάλας αναμένεται το Σαββατοκύριακο 13 και 14 Αυγούστου 2022, σε συνδυασμό με την περεταίρω σταδιακή πτώση μέρα με τη μέρα της θερμοκρασίας.

Αναλυτικά, σύμφωνα με την ομάδα του Meteokav, το Σάββατο από το ξημέρωμα-πρωινές ώρες αναμένονται τοπικά αυξημένες νεφώσεις με μικρή πιθανότητα για τοπικές βροχές. Έπειτα, κατά τις μεσημβρινές-απογευματινές ώρες υπάρχει πιθανότητα για εκδήλωση τοπικών βροχών-μπόρας και μεμονωμένων καταιγίδων με την πιθανότητα να διακρίνεται ως εξής:

  • Υψηλή πιθανότητα στα ορεινά του Νομού
  • Αξιόλογη πιθανότητα στα δυτικά και βόρεια πεδινά τμήματα του Νομού, καθώς και σε πεδινές περιοχές που βρίσκονται κοντά σε ορεινούς όγκους
  • Μικρή, αλλά υπαρκτή πιθανότητα σε όλα τα υπόλοιπα τμήματα

Έπειτα ο καιρός αναμένεται να παρουσιάσει σταδιακή βελτίωση. Τέλος να σημειωθεί ότι κατά τις απογευματινές ώρες αναμένεται ενίσχυση των ανέμων βόρειας διεύθυνσης.

Όσον αφορά την Κυριακή, παραμονή της Παναγίας, κατά το ξημέρωμα-πρώτες πρωινές ώρες αναμένεται νέα επιδείνωση από τα δυτικά-νοτιοδυτικά με γενικευμένες βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες οι οποίες σταδιακά θα επεκταθούν στο σύνολο του Νομού. Μέχρι τις πρώτες μεσημβρινές ώρες ο καιρός θα κυλίσει σε αυτό το μοτίβο και έπειτα τα φαινόμενα θα αρχίσουν να παρουσιάζουν σταδιακά πιο τοπικό και κατά κανόνα πιο ασθενή χαρακτήρα. Τις απογευματινές-πρώτες βραδινές ώρες υπάρχει πιθανότητα για εκ νέου τοπικές βροχές-μπόρες, όμως έπειτα ο καιρός θα μπει σε τροχιά οριστικής σταδιακής βελτίωσης.

Περισσότερες πληροφορίες σε πραγματικό χρόνο για τον καιρό στην Καβάλα μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα του Meteokav εδώ.